Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen: ‘Klote dat er geen fans waren, maar ben héél blij’

Glunderend zat hij achter de microfoon na de lekkere 5-1-zege op sc Heerenveen. Davy Klaassen had genoten van zijn rentree bij Ajax, al vond hij het jammer dat het moest gebeuren in een lege Johan Cruijff Arena.

18 oktober 2020 - 17:21
Klaassen 1200 (2)
Niet Antony, maar Klaassen nam de tweede penalty. © Pro Shots

Klaassen had er duidelijk zin in en was van alle veldspelers als eerste op het veld voor de warming-up. Borst vooruit en gaan. Na het eerste fluitsignaal was het alsof hij nooit was weggeweest. Toen zijn naam via de stadionspeaker door het stadion schalde, volgde niet het applaus dat erbij hoorde. Dat was jammer, heel jammer.

“Het is klote als er geen fans mogen zijn,” stelde Klaassen dan ook desgevraagd tegenover Ajax Life. “Maar goed, het is niet anders. Je moet dan jezelf extra scherp houden, omdat je niet naar voren wordt gestuwd vanaf de tribunes. Ik ben het wel gewend vanuit mijn laatste periode in Duitsland. Het moet dan allemaal meer vanuit jezelf komen.”

Desalniettemin was Klaassen blij. Of zelfs heel blij, zoals hij het met een gulle lach verwoordde. “Ik heb genoten, zeker weten.”

Genieten doet de middenvelder ook van de veranderingen die hij bij Ajax waarneemt. “Toen ik vertrok op mijn 24ste, was ik één van de ouderen. Dat is nu wel anders. Er staat nu meer ervaring op het veld. Verder is het mooi om te zien dat Ajax nu ook spelers als Antony kan kopen. Ik geniet daar op de training al van.”

Mooi was ook het strafschopmoment. Antony had de bal al in handen, maar Klaassen vorderde deze subtiel terug. Hij zou ‘m nemen, niemand anders. “Dusan is de eerste penaltynemer, ik de tweede. Daar zijn afspraken over. Antony staat niet op die lijst.”

De strafschop vloog vervolgens stijf de rechterkruising in. De netten geschroeid. Klaassen kon er wel om lachen. Droogjes: “Die penalty zat er inderdaad wel goed in.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >