Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Promes moet weer gaan vlammen en dat kan hij!’

Quincy Promes zat er vorig seizoen lekker in bij Ajax, zeker met de goedwerkende wifi-connectie tussen hem en Hakim Ziyech. De verbinding werd verbroken en nu stottert het spel van Promes de laatste weken nogal. Erik ten Hag maakt zich geen zorgen.

06 november 2020 - 14:49
Promes 1200
Ten Hag ziet Promes keihard werken en maakt zich niet druk. © Pro Shots

Of het vertrek van Ziyech te maken heeft met het mindere spel van Promes? Dat is natuurlijk altijd lastig aan te geven, maar feit was wel dat het duo elkaar op het veld werkelijk uitstekend wist te vinden.

De laatste weken maakt Promes echter een fletse indruk. Acties lukken niet en we zagen hem afwisselend op de linkervleugel, op de tien-positie en op de reservebank. Hij worstelt met zijn vorm, al wil Ten Hag daar niks van weten. De oefenmeester gelooft namelijk niet in vorm.

“Vorm bestaat niet,” geeft de trainer zijn mening, tijdens de persconferentie in aanloop naar het uitduel met FC Utrecht. “Het kan wel zijn dat een speler kampt met een mentaal probleem of dat hij conditioneel niet goed is. Dat is wat anders, maar je kunt niet de ene dag wel in vorm zijn en de andere niet. Daar geloof ik niet in.”

Het mindere spel van Promes heeft dus niks met zogeheten ‘vorm’ te maken, zo vindt Ten Hag. “Daar is geen sprake van. Je houdt hem voor wat hij kan. Nu moet hij het laten zien. Hij weet wat hij moet doen binnen onze speelwijze. Hij moet gaan vlammen en dat kan hij.”

Vertrouwen is eveneens zo’n mentaal aspect waar Ten Hag op doelt, maar ook met vertrouwen wil het wel eens niet lukken. “Ook met vertrouwen speel je wel eens twee of drie mindere wedstrijden, maar erna kan het zomaar ineens weer beter gaan. Hij heeft mindere wedstrijden gespeeld, maar ook goede.”

Als voorbeeld noemt Ten Hag de inbreng van Promes bij de openingsgoal op bezoek bij FC Midtjylland. “Kijk maar naar die eerste goal, daar was hij belangrijk.” Promes gaf inderdaad de bal op Tadic, die vervolgens knap doorgaf op Antony voor de razendsnelle openingstreffer. Toch ging Promes erna mee in het povere spel van zijn ploeg.

Ten Hag zal het gezien hebben, maar heeft volop vertrouwen in de kwaliteiten van Promes. “We hebben veel concurrentie voorin en dat is ook nodig, gezien de vele wedstrijden die we spelen. Promes moet keihard werken en dat doet hij ook. Hij wordt weer dreigender. Het komt echt wel goed.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >