Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Álvarez: 'Kennelijk verwachten mensen iets van me wat ik niet kan bieden'

Een goed begin is het halve werk, luidt het gezegde. Edson Álvarez weet inmiddels beter. Een goed begin is een goed begin, meer niet. Er werd zelfs een spelvariant naar hem vernoemd. Maar toen de winter naderde, veranderden de zaken. Sindsdien probeert de Mexicaan de vicieuze cirkel te doorbreken.

06 november 2020 - 12:15
Alvarezkritiekcar
Álvarez probeert het tij te keren, maar gaat het lukken? © Pro Shots

Álvarez belandde op de bank. Het ging over zijn wat houterige motoriek, over handelingssnelheid en spelinzicht. Was de miljoenenaankoop niet beter op zijn plek centraal achterin? Voor die positie was hij immers gehaald. Had hij überhaupt wel de kwaliteiten voor Ajax? Rake kopballen onderweg naar de Champions League waren snel weer vergeten.

De waardering voor de Mexicaanse aankoop begon af te nemen. Zijn speeltijd ook. Evenals de momenten waarop hij zijn vriendin en pasgeboren dochtertje kon zien. Ook zijn familie moest vertrekken uit Nederland. Gelukkig zijn vriendin en dochtertje weer bij hem. Helaas bleef een goede 'oplossing' vooralsnog uit bij Ajax, dat met Davy Klaassen zelfs een geduchte concurrent strikte.

“De corona-uitbraak in maart was natuurlijk verschrikkelijk,” zegt Álvarez nu in de nieuwe uitgave van ons magazine Ajax Life. “Maar de break die het virus veroorzaakte, kwam mij niet eens slecht uit.” De international besloot hard te werken aan zijn fysieke gestel. We hebben het op Instagram kunnen zien. Maanden die hij voor zijn gevoel had verloren, werden ingehaald.

Zo keerde Álvarez topfit en met een totaal ander gevoel terug in Amsterdam. “Mijn zelfvertrouwen was terug, ik voelde me weer op mijn gemak. In een paar maanden tijd ben ik een stuk explosiever en sterker geworden. Mijn spel is intenser en ik kan me beter positioneren. Zo sta ik na een moeilijk jaar uiteindelijk waar ik hoopte te staan.”

Toch voelt Álvarez dat de waardering voor zijn spel nog weleens ontbreekt. “Het komt bij Ajax regelmatig voor dat we winnen en ik tevreden van het veld stap en het gevoel heb dat ik uitstekend heb gespeeld. Toch hoor ik vanuit de buitenwereld dan kritische geluiden,” spreekt hij zijn verbazing enigszins uit.

“Daar heb ik dan wel moeite mee. Kennelijk verwachten mensen iets van me wat ik niet kan bieden. Gelukkig kan ik steeds beter met die kritiek omgaan. Zelfs Ronaldo en Messi krijgen kritiek, waarom zou ik daar dan aan ontsnappen?”

Nog geen lid, maar wel kans maken op dit soort toffe prijzen? Sluit je dan aan bij onze ruim 110.000 leden en krijg een Ajax-mondkapje (t.v.w. 6,95 euro) cadeau!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >