Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico leerde koppen met behulp van een basketbal

Nico Tagliafico heeft een hard hoofd. En we weten nu ook hoe dat zo is gekomen. De Argentijn leerde koppen met behulp van een basketbal. Daarmee is het geheim van het succes grotendeels verklaard, want de manier waarop Tagliafico kopduels in winst omzet is en blijft ongeëvenaard.

23 november 2020 - 17:15
Nicobasketcar
Daar gaat Nico weer met zijn harde hoofd! © Pro Shots

Al sinds zijn komst een kleine drie jaar geleden staan we versteld van het enthousiasme, de werklust en de duelkracht van Tagliafico. Ook al lijkt zijn top hoger te liggen dan enkele recente optredens toch wel doen vermoeden, mis je Tagliafico altijd als hij niet meedoet.

Ajax lijkt dan gelijk een stuk minder onverzettelijk. Het is raar hoe zoiets in elkaar steekt, maar het is echt zo. De kracht van Tagliafico is misschien wel ontstaan omdat hij moest opboksen tegen zijn oudere broers, van wie er eentje trainer was van Nico's jeugdploeg.

“Mijn broers voetbalden ook en ik ben geboren met een bal aan mijn voet. Ik was altijd op de veldjes te vinden. Ik had ook eigenlijk altijd een bal bij me. Kijk naar mijn blije koppie, dat is vanwege die bal,” deelt Tagliafico in een interview aan de hand van foto's met Ajax TV.

“Mijn broers hebben mij ook leren koppen, maar dan wel met een basketbal. Daarom heb ik zo'n hard hoofd! Ik was het jongste kind, altijd op mezelf aangewezen. Ik speelde vaak alleen. Met een bal of met mijn fiets. Iedere keer als ik viel, stond ik weer op en ging ik verder.”

Tagliafico vindt het nog altijd geweldig dat hij – als vleugelverdediger – bij Ajax lekker mee naar voren mag, al stond hij tijdens één van zijn eerste trainingen wel een beetje raar te kijken toen Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong gezellig ten aanval trokken.

Inmiddels heeft Tagliafico het Ajaxspelletje maar al te goed onder de knie. Dit gekoppeld aan zijn passie maakt van hem een belangrijke schakel. “Mijn passie, mijn fanatisme voor voetbal heb ik ook dankzij met broers. En mijn vader. Alle moeite die we vroeger hebben gedaan, wordt nu uitbetaald. Ik wil altijd meer. Blijven groeien. Ik probeer ze trots te maken.”

Hoewel er wordt gesuggereerd dat Tagliafico – in navolging van flink wat ploeggenoten – op het punt staat om een verbeterd en verlengd contract te ondertekenen, aast de inmiddels 28-jarige Argentijn toch echt nog op een mooie stap in zijn carrière. Daar maakt-ie geen geheim van.

“Ik wil gewoon proberen eruit te halen wat erin zit. Daar droomt iedere voetballer van. Maar ik kan nog niet verder denken dan mijn doelen hier, in Amsterdam. Ik geniet zonder te denken aan het verleden of de toekomst.”

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >