Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schotten versperren Tadic en Servië de weg naar het EK

Dusan Tadic mist het EK voetbal en dat is toch een tikje onverwacht. Niet Servië, maar Schotland gaat met plaatsing aan de haal. Na negentig minuten voetbal (1-1) moesten strafschoppen de beslissing brengen. Aleksandar Mitrovic miste de enige penalty in de serie.

13 november 2020 - 09:12
Tadic Ek 1200
Tadic kan tijdens het EK eens flink uitrusten. Ongewild, dat wel. © Pro Shots

Je kunt Tadic helaas niet alle penalty’s in zo’n reeks laten nemen en dus blijft de aanvoerder van Ajax ‘thuis’. Geen Europees Kampioenschap voetbal… Droom aan diggelen.

Het lag in de lijn der verwachtingen dat Servië zich zou plaatsen ten koste van Schotland, maar de favorietenstatus werd eigenlijk amper waargemaakt. Met Tadic in de basis lieten de Serviërs veel te weinig zien en toen Ryan Christie namens de Schotten raak schoot liepen Tadic en co achter de feiten aan.

Lang, heel lang, leek deze nipte voorsprong genoeg voor de Schotse ploeg. Het zou ook terecht zijn geweest, maar in de allerlaatste minuut kon Luka Jovic zomaar ongehinderd de 1-1 tegen de touwen koppen. Toch weer spannend, want verlengen!

In die verlenging werd – ondanks een goede mogelijkheid voor oud-Ajacied Nemanja Gudelj – niet meer gescoord. De strijd moest beslist worden vanaf elf meter.

Ook deze reeks was spannend, want de ene na de andere bal vloog tegen de touwen. Uiteraard was Tadic ook trefzeker, maar het lukte Mitrovic niet om doelman David Marshall te passeren. Daardoor is Servië er volgend jaar niet bij op het EK en kan Tadic eens flink uitrusten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >