Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Scherpen wil trainers overtuigen dat ze hem met gerust hart kunnen opstellen

Kjell Scherpen (20) deelt dit seizoen het doel van Jong Ajax met Dominik Kotarski. Ondertussen wil hij elke dag op de training laten zien dat de coaches op hem kunnen rekenen. Over een eventuele verhuur is nooit gesproken.

12 november 2020 - 13:24
Scherpen 1200 (1)
Scherpen moet dit seizoen het doel delen met Kotarski. © Pro Shots

Zijn kompaan Kotarski wilde wel graag verhuurd worden, maar de juiste club meldde zich niet. En dus wisselen Kotarski en Scherpen om de twee wedstrijden stuivertje onder de lat bij Jong Ajax. Het is een situatie waar ze beiden maar ‘mee moeten dealen,’ zegt Scherpen, die vorig jaar FC Emmen verruilde voor Ajax.

“Voor ons beiden was het beter geweest als Dominik was verhuurd, want dan hadden we allebei een heel seizoen kunnen keepen,” vertelt Scherpen in ons magazine Ajax Life. De jonge doelman deelt eveneens dat er niet is gesproken over een huurperiode van hemzelf.

“Nee. De trainers wilden me graag een jaar echt bij de club houden, om vol te kunnen investeren. Ik maakte afgelopen jaar al enorme stappen en van trainen op een hoog niveau word ik ook alleen maar beter. Het was dus het idee dat ik daarnaast een heel seizoen bij Jong Ajax ging keepen. Nu keep ik de helft, het is niet anders.”

Er klinkt acceptatie door in de stem van Scherpen, maar toch… Juist in een seizoen dat er over de erfenis van Andre Onana gesproken gaat worden, was het toch lekker geweest als hij dé keeper van Jong Ajax was geweest.

Scherpen knikt. “Het is een belangrijk seizoen, dat is duidelijk, maar ik moet het niet alleen tijdens wedstrijden laten zien. Ik sta elke dag op het trainingsveld met het doel aan te tonen dat ik stappen zet, dat de trainer op me kan rekenen als hij mij nodig heeft.”

Hoe ziet hij zijn kansen sowieso in Amsterdam? “Ik denk dat het volgend seizoen goed is wekelijks te spelen, het liefst natuurlijk bij Ajax. Hoe ik er dan voorsta, heeft ook met mijn ontwikkelingen dit seizoen te maken. Ik hoop dat ik mijn debuut kan maken, bijvoorbeeld in een bekerwedstrijd. Het is aan mij de trainers te overtuigen dat ze me ook op het allerhoogste niveau met een gerust hart kunnen opstellen.”

Check het hele interview met Scherpen in ons magazine Ajax Life, speciaal voor leden van Supportersvereniging Ajax. Nog geen lid? Sluit je dan snel aan en krijg een mondkapje van Ajax cadeau!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >