Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuwkomer FC Midtjylland voelt dat punten binnen handbereik komen

FC Midtjylland slikte in de Champions League al drie nederlagen op rij. 'FCM' is nu de slechtst presterende Deens kampioen op het hoogste Europese toneel, maar dit betekent nog niet dat de moed in de schoenen zakt. Welnee joh, Midtjylland heeft veel geleerd en wil nu punten pakken.

25 november 2020 - 10:41
Denenpreviewcar
Als het aan Midtjylland ligt, wordt dit het spelbeeld. © Pro Shots

De beste kans om een resultaat neer te zetten, deed zich voor in de 'heenwedstrijd' tegen Ajax. Ondanks een snelle 0-2-tussenstand, waren de Denen in het vervolg zeker niet kansloos. Verre van zelfs. Het is dat Davy Klaassen alsnog beschikbaar was, want anders...?

Midtjylland begon met een veegpartij (0-4) tegen Atalanta Bergamo, daarna hield het lang gelijke tred met Liverpool (2-0) en thuis tegen Ajax werd het dus 1-2. Als je een stukkie inzoomt, kun je een soort van stijgende lijn zien. Relatief weliswaar. En de frisse hoop is er niet minder om.

“We wisten na de loting natuurlijk al dat we zijn gekoppeld aan drie uitstekende ploegen. Er stond ons een enorme uitdaging te wachten. Bij Midtjylland hebben we ambities en we zijn niet direct tevreden met meedoen alleen aan de CL, wij willen presteren en Europees actief blijven,” aldus trainer Brian Priske in zijn vooruitblik op het tweede treffen met Ajax.

“We hopen ook na kerst nog Europees actief te zijn. We weten wat hiervoor minimaal nodig is: het neerzetten van een resultaat, op basis van goed voetbal en negentig minuten lang volhouden. Twee keer waren we er al dichtbij. Echt waar, we doen ons uiterste best om punten te pakken en dan zien we na zes wedstrijden wel verder.”

Priske geeft verder aan niet direct van plan te zijn om van tactiek te veranderen. “Ik vind het vooral belangrijk dat we het op onze eigen manier doen. Dit neemt niet weg dat we ons moeten aanpassen aan wat in de CL is vereist. We moeten nuances aanbrengen om in de komende wedstrijden wel punten te pakken. We kunnen en mogen niet puntloos blijven, niet met onze kwaliteiten.”

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >