Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen en Blind beleven simpel avondje bij winnend Oranje

Het Nederlands elftal – met Daley Blind en Davy Klaassen in de basis – deed zondagavond goede zaken door Bosnië en Herzegovina te verslaan. Het werd 3-1 in de Johan Cruijff Arena. Tot een debuut voor Ryan Gravenberch kwam het (nog) niet.

15 november 2020 - 19:48
Klaassen Oranje 1200
Klaassen is weer terug en dat voelt best heel vertrouwd! © Pro Shots

Oranje ging als de bliksem van start in Amsterdam. Georginio Wijnaldum was binnen dertien minuten al tweemaal trefzeker. De captain tikte de bal al na vijf minuten achter doelman Ibrahim Sehic, terwijl Denzel Dumfries een assist mocht vieren.

De rechtsback denderde – net als collega Owen Wijndal op de linkerflank – continu naar voren en haalde aldoor de achterlijn. Precies zoals Frank de Boer het voor ogen had. De bondscoach keek vervolgens tevreden toe hoe Wijnaldum de score rap verdubbelde op aangeven van Steven Berghuis: 2-0.

Voor De Boer was het sowieso een fijne avond, want hij schreef zijn eerste zege als keuzeheer van Oranje in zijn logboek. Na drie gelijke spelen en een verliesbeurt kon De Boer dat succesje ook wel effe gebruiken.

De trainer leek volledig in de relaxstand te kunnen toen Memphis na rust de derde Oranjetreffer produceerde. Leek, want precies op dat moment beet Bosnië van zich af. Al liet Oranje dat ook veel te makkelijk gebeuren. Invaller Smail Prevljak schoot geheel vrijstaand de 3-1 binnen. Gelukkig bleef het daarbij.

Gravenberch keek de volle negentig minuten toe vanaf de reservebank en moet nog even geduld hebben voor hij zijn debuut mag maken. Dat is ook helemaal niet erg. Erbij zijn is op dit moment al meer dan geweldig voor de achttienjarige. Wel kreeg Quincy Promes nog een minuutje of twaalf de kans om zich te laten zien.

Het Nederlands elftal speelt woensdag in en tegen Polen. Dan trappen de mannen om 20.45 uur af en weten we na negentig minuten precies hoe de eindstand is in Groep 1 van League A. Oranje heeft in deze Nations League nu acht punten verzameld na vijf gespeelde wedstrijden. 

De zege op Bosnië maakt wel dat Nederland vermoedelijk in pot 1 terecht komt, bij de loting voor de kwalificatie van het WK 2022. Ook dat was het goede nieuws van zondagavond.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >