Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hoe dan ook geen supporters in het stadion bij Liverpool - Ajax

Er zijn wat ontwikkelingen gaande, maar Ajax - Liverpool komt nog net te vroeg. Of nieuwe regels gelden net te laat. Zo kun je het ook stellen. Hoe dan ook zijn er op Anfield geen supporters van de partij bij het treffen in de Champions League.

26 november 2020 - 19:07
Livajaleegcar
Helaas, helaas. Ook op Anfield blijven de tribunes weer leeg. © Pro Shots

Er wordt in Engeland langzaam toegewerkt naar de rentree van supporters. Per stad wordt gecheckt of de uitbraak van het coronavirus plaatselijk een beetje onder controle is en op basis daarvan wordt een indeling gemaakt: waar is het wel of niet mogelijk om wat supporters terug welkom te heten?

De stad Liverpool krijgt een indeling in één van de rangen op basis waarvan toeschouwers welkom zijn, maar wel pas vanaf 3 december. Ajax komt al twee dagen eerder op bezoek en hoewel de Uefa toestemming heeft gegeven supporters toe te laten, komt het fiat van de plaatselijke overheid te laat.

Volgens de huidige stand van zaken is het Liverpool enkele dagen later, bij de thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers, wel toegestaan om zo'n 2000 Reds te verwelkomen. We hebben of hadden er als Ajacieden natuurlijk sowieso helemaal niks aan, maar toch.

Het is altijd beter om in aanwezigheid van supporters te mogen voetballen, hoe veel of weinig het er in deze rare tijden ook zijn. Het gekke is dat het in Engeland niet per se heel goed gaat qua cijfers met coronabesmettingen of zelfs slecht, maar toch. Brood en spelen, zullen we maar zeggen.

Er was trouwens nog iets aan de hand rondom de wedstrijd FC Midtjylland - Liverpool, die wordt gespeeld ter afsluiting van de groepsfase. Terwijl de regels voor het toelaten van supporters worden versoepeld, bleef de regelgeving op het gebied van inreizen zeer streng. Twee weken quarantaine en alles.

Een periode van quarantaine is voor Liverpool natuurlijk geen optie, want er moet zo'n beetje om de drie dagen een wedstrijd worden gevoetbald. De diverse betrokken partijen stonden met elkaar in contact en eventjes leek het erop dat Midtjylland - Liverpool niet in de MCH Arena in Herning ging worden gespeeld.

Nee, het Westfalenstadion van Borussia Dortmund werd genoemd als alternatieve speellocatie. Er ging zelfs een verhaal rond dat dit stadion is uitgekozen op verzoek van Jürgen Klopp, die in het verleden natuurlijk trainer is geweest van BVB. Die club speelt op zijn beurt een uitwedstrijd.

Dit betekent dat het onderkomen van BVB beschikbaar was, al bleef het de vraag hoeveel impact dat potje nog precies heeft op de eindstand van groep D. Liverpool heeft nog een puntje nodig om zich te plaatsen en zelfs zonder dat ene puntje lukt dit misschien ook wel.

Terwijl de gemaakte afspraken werden uitgewerkt, besloot de Britse overheid de inreisregels alsnog te versoepelen. De wedstrijd kan nu alsnog 'gewoon' in de MCH Arena worden gespeeld, zonder dat Liverpool bij terugkomst in quarantaine moet.

Los hiervan lijkt het erop dat Ajax en Atalanta het tegelijkertijd onderling uitvechten. Laten we hopen dat het Valencia-scenario dit keer niet opgaat en 10 punten nu wel genoeg is om kwalificatie af te dwingen.

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >