Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

FC Utrecht nog altijd boos over timing van bezoek Ajax

Ajax neemt het zondag op tegen FC Utrecht. Deze wedstrijd wordt in de Domstad altijd omgeven door het nodige sentiment, maar in dit geval kunnen we er een gemoedstoestand aan toevoegen: boosheid. De timing van het bezoek van de Ajacieden valt verkeerd in Nieuw Galgenwaard.

05 november 2020 - 11:25
Utrechtboostimingcar
Tsja, voetballen voor volle tribunes. Dat willen we allemaal wel! © Pro Shots

Zoals we allemaal weten, moet er voorlopig zonder publiek worden gevoetbald. Ten tijde van het opstellen van het speelschema was er sprake van voetballen voor deels gevulde tribunes. Utrecht diende daarom bij de KNVB het verzoek in pas in 2021 thuis te mogen spelen tegen Ajax.

Waarom? Ajax-thuis is voor Utrecht een belangrijke wedstrijd. Niet alleen omdat er sprake is van enige vorm van rivaliteit met de club die Abcoude-Noord wordt genoemd, maar ook omdat het één van de weinige wedstrijden is waarbij Nieuw Galgenwaard nog wel eens uitverkocht raakt.

Tel hierbij op dat de KNVB de leukste, boeiendste en spannendste wedstrijden pas voor 2021 inplant en de redenering van Utrecht was geboren: doe ons Ajax-thuis maar na de jaarwisseling! “Wat zagen wij tot onze verbazing na het bekend worden van de wedstrijdindeling: Ajax-thuis op 8 november 2020,” schrijft Frans van Seumeren in een column voor fanzine Forza.

“Dus we hebben contact gezocht met de KNVB en gevraagd waarom onze wens niet is ingewilligd. Wat kregen we voor antwoord: de computer beslist... Need i say more!!! Dit verzoek had gerealiseerd kunnen worden, zou je toch haast zeggen. Niets is minder waar,” vervolgt de voorzitter.

“De KNVB heeft besloten dat er een uitzonderingspositie komt voor de zogeheten topvier van Nederland. Die spelen na de winterstop alle onderlinge wedstrijden tegen elkaar. Dit is besloten omdat er dan waarschijnlijk meer mensen in de stadions zitten. Wij, als Utrecht, hebben hier begrip voor, maar ook één verzoek.”

En dat verzoek is dus niet gehonoreerd, want Utrecht dient zondag al thuis te spelen tegen Ajax. Op zich heeft Utrecht alle recht om nog steeds boos te zijn op de roostermakers van de KNVB, maar de 'terugwedstrijd' staat gepland voor zondag 7 februari. Als je kijkt naar de ontwikkelingen rondom het coronavirus, is het nog maar zeer de vraag of er tegen die tijd wel publiek welkom is in de stadions. Misschien een toefje simpel geredeneerd, maar toch.

Het punt van Utrecht voelt sowieso niet heel sterk, want er willen na de winterstop waarschijnlijk maar liefst zeventien clubs thuis voetballen tegen Ajax voor volle tribunes. Maar als je bedenkt dat dit standpunt ook al eens half is ingehaald door de realiteit... Waarom wil je je er opnieuw zo over opwinden? Wellicht heeft het iets te maken met de waarde die Utrecht hecht aan een goed resultaat tegen Ajax.

Want we lezen na de 4-1-nederlaag van Utrecht tegen Heracles Almelo ook de volgende opmerking van Van Seumeren: “Ik wist niet wat ik zag. Zo'n lamlendig Utrecht heb ik nog nooit gezien. In andere wedstrijden grepen we tenminste nog de lead en creëerden we kansen. Verlies je nu van Ajax, ben je middenmoter. Als we ons volledig kunnen motiveren en tactisch goed staan, want dat moet ook tegen Ajax, dan geef ik ons een kans om te winnen.”

Overigens is het de vraag in hoeverre trainer John van den Brom zich nog kan motiveren. Hij aast uitgerekend in de week voor het treffen met Ajax op een plotse overgang naar KRC Genk.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >