Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blessuregolf bij Liverpool goed of slecht nieuws voor Ajax?

Vooropgesteld, je moet zelf presteren. Zeker in de Champions League. Als het ergens om prestaties draait, is het wel op het grootste Europese toneel. Wij zijn benieuwd naar de prestaties van Ajax in de terugronde, maar ook naar die van het door blessures geplaagde Liverpool.

19 november 2020 - 15:05
Blessaliverpoolcar
Eens zien wie Liverpool en Ajax op de been kunnen brengen. © Pro Shots

De koploper van groep D won stuk voor stuk zijn drie wedstrijdjes en is bijna geplaatst voor de achtste finales, maar het piept en kraakt inmiddels aan de Merseyside. De blessurelijst van 'The Reds' groeit en groeit, waardoor je inmiddels kunt spreken van een blessuregolf.

Als Liverpool volgende week in eigen huis wint van Atalanta Bergamo, is het zeker van kwalificatie. Het werd in Italië maar liefst 0-5, maar toen was de selectie nog wel een stukkie completer. Virgil van Dijk (knie) was toen wel al weggevallen en dus is dat op zich geen nieuws meer.

Maar sindsdien liep ook Joe Gomez een pittige kniekwetsuur op, viel Trent Alexander-Arnold weg en meldde ook nieuweling Rhys Williams zich in de ziekenboeg. De negentienjarige vormt een vraagteken voor de ontmoeting met Leicester City en dat zal allemaal wel, maar er breekt ook spitsuur aan in de CL.

En als dat nu alles was... Nee, alles bij elkaar kan Jurgen Klopp dit weekeinde zomaar een stuk of zes verdedigers missen, zijn er problemen op het middenveld (Fabinho, Henderson en Alcantara) en testte aanvaller Mohammed Salah positief op het coronavirus. Kortom, de tanden moeten op elkaar bij Liverpool.

Grote kans dat alles op alles wordt gezet om tegen Atalanta kwalificatie voor de knock-outfase af te dwingen, want dan kan er midweeks tot twee keer toe tenminste een beetje worden uitgeademd. Tot Kerst speelt Liverpool zo'n beetje iedere drie dagen een potje en met steunpilaren die wegvallen, wordt de spoeling dun.

Ajax blijft voorlopig verschoond van serieus blessureleed, al weten we niet of Antony (hamstring) alweer van de partij is en kan zeker dit seizoen alles snel omslaan. Medelijden hebben we absoluut niet met het grote en rijke Liverpool, maar wie weet is de blessuregolf van invloed op de ontwikkelingen in groep D en daarom is dit interessant...

Liverpool en Ajax nemen het 1 december weer tegen elkaar op. Dat is zo'n beetje precies tijdens het hoogtepunt van de aanstaande doldwaze voetbaldagen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >