Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax ontsnapt aan sancties Uefa na heftig tripje Midtjylland-uit

Welk staartje zou het bezoek aan FC Midtjylland nog krijgen? We vreesden er stiekem al een beetje voor, maar dat hoeft nu niet langer. Er wordt door de Uefa geen disciplinaire zaak geopend naar Ajax vanwege het tumultueus verlopen bezoek aan Denemarken inclusief 1-2-winst.

19 november 2020 - 10:48
Gedoedenemarkencar
Ajax schreef in Herning drie belangrijke punten bij. © Pro Shots

Er waren drie vliegtuigen voor nodig om de wedstrijdselectie van Ajax in de MCH Arena in Herning te krijgen. Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg lagen een paar uur voor de wedstrijd nog thuis op de bank en werden rechtstreeks naar het stadion gebracht, om maar iets te noemen.

Voor Klaassen en Stekelenburg stond een privévliegtuig klaar en dat was volledig in lijn met de regelgeving van de Uefa, maar het feit dat een kwartet Ajacieden maandag per KLM-vlucht koers zette richting Denemarken was dat niet.

De Uefa schrijft voor dat clubs hun selectie afgezonderd van het grote publiek moeten vervoeren. Dit om het risico op extra besmettingen in te dammen, al kun je ook tijdens privévervoer natuurlijk nooit iets uitsluiten.

Hoe dan ook, de lijnvlucht waarmee Ryan Gravenberch, Zakaria Labyad, Andre Onana en Dusan Tadic naar Denemarken werden gebracht, is geen privévervoer en daarom in strijd met de nodige voorschriften. Dit zou gevolgen kunnen hebben...

De Deense media en Midtjylland enigszins waren er de afgelopen week druk mee, maar wat blijkt? Er wordt geen strafzaak geopend naar de reisbewegingen van de verschillende Ajacieden. Dit deelde een woordvoerder van de Uefa met onder meer TV3.

En waarom dan niet? Omdat Uefa-gedelegeerde Roland Zimmermann in zijn wedstrijdrapport niets heeft opgenomen over het kwartet Ajacieden dat per lijnvlucht arriveerde. De tuchtcommissie van de Uefa komt in actie op basis van zo'n rapport. En als er niets in zo'n rapport staat, kun je geen onderzoek openen.

Eind goed, al goed. Zo lijkt het. En een flesje wijn voor meneer Zimmermann?!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >