Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Check polsslag Blind door dokter blijkt 'standaardprocedure'

Je hoopt altijd maar dat Ajacieden ongeschonden door een interlandweek komen. Nu al helemaal. Het was daarom eventjes schrikken toen de dokter in de slotfase van Polen - Nederland (1-2) de polsslag van Daley Blind opnam, maar gelukkig blijkt er niets aan de hand.

19 november 2020 - 09:45
Polsblindcar
Nothing on the hand! © Pro Shots

We kennen allemaal het verhaal van Blind en alsof we nog niet genoeg zijn opgeschrikt – hij ging tot twee keer toe naar de grond tijdens een wedstrijd van Ajax – keken we in de slotfase van Polen-uit op van wat er gebeurde vlak nadat de verdediger was gewisseld.

Blind eruit en Luuk de Jong erin had gelukkig niets met enige hartklachten te maken, maar zo'n beetje terwijl Georginio Wijnaldum de 1-2 binnen kopte, stond de dokter in de dug-out dus zijn vingers op de pols van Blind te houden.

Hier komt nog bij dat de wissels werden geacht direct door te lopen richting tribune. Vandaar dat we allemaal eventjes stonden te kijken: klopt dit, gaat het goed, alles in orde? Je speurt tijdens het restant van zo'n interland toch naar beelden. Van de dokter, van Blind. Alles in orde?

Ja, alles in orde! Blind verscheen een kwartiertje later 'gewoon' voor de camera van de NOS en het is goed dat er naar het moment werd gevraagd. Waar de Ajacied dan weer begrip voor had. Vooral ook omdat we het dus allemaal op beeld hebben gespot.

“Nee, er was niks aan de hand. Ik speel ook gewoon met een hartslagmeter. Daarnaast checkt de dokter even voor de zekerheid hoe het ervoor staat en dan ben ik weer gerustgesteld. Het is een standaardprocedure,” aldus Blind.

We hebben die standaardprocedure bij Ajax nog niet eerder toegepast zien worden, maar goed. Weten we dat ook weer. Hup Daley!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >