Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen en Blind niet met Oranje naar ‘Final Four’ in Nations League

Het is Nederland – ondanks een zwaarbevochten 1-2-zege op Polen – niet gelukt om de ‘Final Four’ in de Nations League te bereiken. Davy Klaassen en Daley Blind begonnen in de basis, maar al snel was duidelijk dat Italië met de groepswinst aan de haal ging.

18 november 2020 - 22:38
Klaassen Polned 1200
Klaassen in een pose die we goed van hem kennen. © Pro Shots

Vooraf was al duidelijk dat Italië de beste papieren had om Groep 1 van Divisie A in de Nations League te winnen. En daarmee door te gaan naar de Final Four. Oranje maakte vooraf alleen kans door zelf van Polen te winnen en vervolgens te hopen dat La Squadra Azzurra niet zou winnen van Bosnië en Herzegovina. Maar de Italianen wonnen wel, met 0-2.

Oranje begon de wedstrijd in Chorzów met de allerbeste intenties, maar kreeg al na vijf minuten een forse tik te verwerken. Davy Klaassen speelde Hans Hateboer in ter hoogte van de middenlijn, maar de rechtsback verloor de bal direct aan Kamil Jozwiak.

De razendsnelle Jozwiak zette het gelijk op een lopen. Klaassen probeerde hem nog uit alle macht bij te benen, maar bleek een dieseltje in vergelijking met Jozwiak. De Pool liet de Ajacied zijn hielen zien en stak met grote stappen het veld over om de bal binnenkant paal achter Tim Krul te frommelen: 1-0.

Oranje probeerde de schade nog voor rust te repareren, maar het kwam – ondanks bij vlagen goed spel en aardige kansen – niet tot scoren. Daarnaast bleef het flink het opletten geblazen voor de snel omschakelende Polen. Vooral op rechts bleek de watervlugge Przemyslaw Placheta een handenbinder.

De 22-jarige jongeling brak veelvuldig door en liet Krul schrikken met een schot op de paal. Direct na rust had hij de score moeten verdubbelen, maar vuurde hij veel te wild naast. Zo ontspon zich een aardige wedstrijd op een spekglad veld, waarop spelers continu languit lagen.

De moegestreden Klaassen – die eveneens veelvuldig uitgleed – werd na zeventig minuten afgelost voor maatje Donny van de Beek. De invaller stond koud in het veld toen Oranje een penalty kreeg, die door Memphis Depay onberispelijk tegen de touwen werd gevuurd: 1-1.

Nederland zette nog eens flink aan, want de ploeg wilde duidelijk winnen. Er werd door Frank de Boer aanvallend gewisseld en dat wierp zijn vruchten af. Invaller Steven Berghuis plaatste een corner op het voorhoofd van Georginio Wijnaldum, die knap raak knikte. Wederom kwam de aanvoerder tot scoren, waarmee hij Oranje de 1-2-zege bezorgde.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >