Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax loot geen vrije ronde, maar KNVB-bekerpotje tegen FC Utrecht

Het drukke programma van Ajax is er nog een stukkie drukker op geworden. Of, beter gezegd: het wordt er niet rustiger op. De Ajacieden moeten 'gewoon' aan de bak in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi... en wel tegen FC Utrecht.

21 november 2020 - 22:54
Ajaxbekerutregcar
Het laatste potje tegen FC Utrecht werd soepeltjes gewonnen. © Pro Shots

Als gevolg van het uitsluiten van amateurploegen moest de KNVB rare capriolen uithalen tijdens de loting voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Die tweede ronde wordt trouwens 15, 16 of 17 december afgewerkt. Alle drie de dagen zijn trouwens serieuze mogelijkheden voor Ajax.

Hoe dan ook, omdat er nog slechts 23 ploegen actief zijn in het bekertoernooi loopt de boel niet meer volgens planning. Om weer in het juiste spoor te komen, werden negen ploegen 'vrijgeloot'. AZ en Feyenoord bijvoorbeeld. Ajax dus helaas niet, want het moet aan de bak tegen Utrecht.

Het wordt de vierde keer van 2020 dat Ajax en Utrecht elkaar treffen. De halve finale in het bekertoernooi ging verloren (2-0), een oefenpotje werd gewonnen (5-1) en recent pakte de ploeg van Erik ten Hag nog drie punten in Nieuw Galgenwaard. Het werd 0-3.

Die wedstrijd verliep redelijk soepel en laten we hopen dat dit medio december opnieuw het geval zal zijn. Ajax kan tegen die tijd wel een soepel avondje gebruiken, want blok drie zit overvol met allerlei wedstrijden verdeeld over maar liefst drie fronten.

Laten we desondanks niet te moeilijk doen over het 'gewoon' moeten spelen, aangezien het onder normale omstandigheden ook weer niet heel anders was geweest. Wel is het jammer dat de loting niet direct aanleiding biedt om alleen maar jong talent de kans te geven.

Informatie over de precieze speeldatum wordt kort na het weekeinde verwacht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >