Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana ‘born to be ready’ voor nog een seizoen Ajax

Andre Onana maakt er al een aantal seizoenen geen geheim van dat hij best een transfer wil maken. Helaas voor de doelman lukt dat nog niet erg. En hoewel de transfermarkt nog open is, lijkt een last minute-vertrek uitgesloten.

02 oktober 2020 - 04:57
Onana 1200
Andre 'ik heb contract' Onana. © Pro Shots

Dat is goed nieuws voor Ajax en diens supporters. De keeper ligt tot de zomer van 2022 vast in de Johan Cruijff Arena, maar is tegelijkertijd één van de spelers die een vertrek gegund zou zijn door de clubleiding, mocht een mooie kans zich aandienen.

Maar ja, precies hier wordt het een tikje moeilijk. Want die kans dient zich maar amper aan en Marc Overmars en co trekken ook ergens een grens, want die willen weten waar ze aan toe zijn. Nu nog een adequate vervanger halen is immers onwijs lastig.

Anders gezegd: de kans dat de doelman nu nog vertrekt is tamelijk klein en Ajax zal minder geneigd zijn op het allerlaatste moment nog mee te werken.

Natuurlijk werd Onana ernaar gevraagd, donderdagavond tijdens het perspraatje over de loting in de Champions League. Het antwoord van de goalie op de vraag of hij blijft? “Ik heb contract.”

Dat staccato zinnetje zou Onana nog diverse keren herhalen, terwijl het journaille het echt nog wel een aantal maal probeerde. Onana zei steeds hetzelfde: “Ik heb contract.”

Een contract in de voetballerij is leuk, maar zegt natuurlijk niet zo veel, al lijkt de kans dus echt wel klein dat Onana nu alsnog zijn spullen pakt. En met Ajax opnieuw de Champions League in is natuurlijk ook geen straf. Integendeel.

Onana: “Het is een goede loting. We spelen tegen moeilijke teams met goede spelers. Hier trainen we voor, juist om dit soort duels te kunnen spelen. Het is een goede test voor ons.”

Nog een jaar Ajax dus. Of hij daar klaar voor is? “Natuurlijk. I’m born to be ready. Ik ben niet teleurgesteld en ga in een nieuwe ploeg gewoon mijn best doen als altijd en probeer de beste te zijn.”

“Dus je blijft voor honderd procent zeker?” probeert een verslaggever van de NOS nog maar eens...

“Ik heb contract.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >