Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax meldt zich na stroeve start alweer in subtop

Jong Ajax heeft zichzelf een groot plezier gedaan door te werken aan zijn reputatie in wedstrijden tegen andere beloftenploegen. Meestal zijn dit niet de potjes die gemakkelijk in winst worden omgezet, maar dankzij de overwinning op Jong FC Utrecht (3-2) is het nu in korte tijd twee keer raak!

19 oktober 2020 - 20:40
Jongajaxwintvanelderscar
Brobbey liet zich opnieuw van zijn beste kant zien. © Pro Shots

De beloften van De Toekomst waren vrijdag met z'n tien nipt te sterk voor Jong AZ en moesten nu alweer vol aan de bak tegen Jong FC Utrecht, dat diverse spelers van het eerste elftal in de bus naar elders had gestuurd over de A2. Het beloofde dus geen gemakkelijk potje te worden.

Dat werd het inderdaad niet en dit had alles te maken met goed keeperswerk van zowel Maarten Paes als Kjell Scherpen. De doelmannen lieten zien waarom ze worden opgeroepen voor Jong Oranje en lieten hun werk er soms simpel uitzien door het spel goed te lezen en zich goed op te stellen.

De beste redding kwam op naam van Scherpen, die zijn ploeg aan het begin van de tweede helft oog in oog met een aanvaller dankzij een zwierende arm op de been hield. Giovanni kreeg de beste mogelijkheden om Jong Ajax op voorsprong te zetten, maar kreeg de bal er maar niet in. Een keertje had hij pure pech toen zijn inzet licht werd aangeraakt en op de kruising uiteenspatte.

Jong Ajax leek afhankelijk van een bijtijdse treffer omdat het vrijdag met tien man diep had moeten gaan en inderdaad meldde Jong FC Utrecht zich in de tweede helft meer en meer op de vijandelijke helft, maar het spel golfde flink op en neer en de goede kant op voor Jong Ajax.

Er was een klein gelukje nodig in aanloop naar de openingstreffer, want maakte Eric Llansana op eigen helft geen overtreding? Nee, oordeelde de scheidsrechter en hij liet doorspelen. Daar is Sontje Hansen hem ongetwijfeld dankbaar voor, want hij gaf de bal vanuit niemandsland het laatste tikje over de doellijn. Dit was een welkome opsteker voor Hansen, die zo'n beetje de hele voorbereiding miste en nog verre van topfit oogt.

Het was voor Hansen misschien nog leuker wanneer hij als matchwinnaar in de boeken kwam, maar daar stak Terrence Douglas een stokje voor. Hij verdubbelde de score met een knap schot, waar Paes geen antwoord op had. Dan kun je nog zo goed keepen, maar Douglas laat je kansloos. Helaas was Scherpen dat even later ook, nadat de verdediging van Jong Ajax in slaap leek gesust.

Het werd nog hangen en wurgen in de slotfase, maar er zat nog net genoeg energie in de tank om opnieuw overeind te blijven. Trainer Mitchell van der Gaag zal op het spel ongetwijfeld iets aan te merken hebben, maar de vechtlust was dik in orde. Misschien hebben die drie verliesbeurten in de eerste weken het vuurtje wel aangewakkerd.

De getoonde vechtlust was in ieder geval voldoende om voor de vier keer in acht wedstrijden te winnen, want de talenten bleven in de slotfase loeren op een uitbraak. De verre van zelfzuchtige Brobbey ging na zo'n uitbraak een keertje voor zijn eigen kans en liet zijn vijfde van het seizoen aantekenen. De assist van Hansen was ook welkom. Vooral omdat de gasten daarna nog 3-2 maakten...

Hoe dan ook, die laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie dateert inmiddels alweer van een tijdje geleden. Jong Ajax meldde zich dankzij deze overwinning stevig in de middenmoot. Zit er nog meer in? Dat moeten de komende weken uitwijzen. Eerst maar eens zien of er vrijdag kan worden gewonnen op bezoek bij MVV.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >