Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey schiet tiental Jong Ajax langs leeftijdsgenoten van AZ

Jong Ajax heeft vrijdagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt op Jong AZ (3-2). De beloftenploeg speelde het grootste deel van de wedstrijd met tien man, maar wist desondanks een vroege rode kaart de zege over de streep te trekken. Brian Brobbey was verantwoordelijk voor de twee winnende treffers.

16 oktober 2020 - 20:46
Jajjaz800
Brobbey wist de verdedigers met zijn sterke lichaam aardig van zich af te houden. © Pro Shots

Jong Ajax kwam al snel op achterstand na een foutje van Devyne Rensch in de opbouw. De verdediger leverde de bal in bij Peer Koopmeiners, die vervolgens raak schoot in de verre hoek. De ploeg van Mitchell van der Gaag wist zich desondanks snel weer te revancheren, want een rake kopbal van Enric Llansana bracht de beloften weer op gelijke hoogte.

Halverwege de eerste helft ontstond er een situatie die we inmiddels ook van het eerste elftal kennen, namelijk een vroege rode kaart. Over deze prent was echter nul discussie mogelijk. Victor Jensen werd vastgehouden en omdat de scheids niet floot, besloot de middenvelder maar om na te trappen. Van der Gaag gunde de afdruipende Deen geen blik waardig.

Met een man minder op het veld kwam Jong Ajax amper aan aanvallen toe, maar toch wisten de beloften nog voor rust op voorsprong te komen. Brobbey werd weggestuurd door Rensch en ronde vervolgens koelbloedig af. Het lijkt wel alsof Jong Ajax net als het eerste elftal een rode kaart nodig heeft om te kunnen scoren.

Ook na de thee leverde de tandem Rensch/Brobbey een doelpunt op. De spits werd wederom de diepte in gestuurd door de verdediger, maar nog voordat Brobbey kon uithalen, werd hij gevloerd door de Alkmaarse keeper. Er was zeker contact, maar een strafschop? Mwah… Brobbey pakte het cadeautje desondanks gretig uit.

Nadat Jong AZ enkele aanvallende wissels had doorgevoerd, maakte het al snel de aansluitingstreffer. De beloften kwamen daarna nog flink onder druk te staan, maar met kunst en vliegwerk wist Jong Ajax toch de overwinning over de streep te trekken. 

Jong Ajax klimt door de zege op Jong AZ omhoog op de ranglijst en staat nu op de tiende plaats. Maandag 19 oktober komt er wederom een beloftenploeg op bezoek op De Toekomst. Dan zijn de leeftijdsgenoten van FC Utrecht de tegenstander.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >