Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolblije Klaassen bij Ajax weer aanjager en supporter op het veld

En weer keert een kind van de club terug, ditmaal de glunderende Davy Klaassen. De inmiddels 27-jarige middenvelder had tijdens zijn presentatie een grijns van oor tot oor. Het moet hem welhaast kramp opgeleverd hebben!

06 oktober 2020 - 10:25
Klaassen Onana 1200
Haha, meer van deze beelden graag, de komende tijd! © Pro Shots

Nee, maar echt hoor. Blijer zie je ze niet gepresenteerd worden in de Johan Cruijff Arena. Klaassen zette maandagmiddag zijn handtekening onder een vierjarig contract en showde trots zijn shirt met rugnummer 6. Hij kan niet wachten op zijn rentree in de Johan Cruijff Arena.

Klaassen is Ajax altijd blijven volgen. Niets ontging hem. Toen hij op een dood spoor zat bij Everton niet en ook als vize-kapitän in Bremen bleef hij ‘zijn cluppie’ trouw volgen.

Hij had het onwijs naar zijn zin in Duitsland, voelde zich daar na het echec in Engeland eindelijk weer voetballer, maar toen hij door had dat-ie terug kon naar huis… Tja, toen liet precies die gedachte hem niet meer los.

Dat bleek ook duidelijk in de beelden op de clubwebsite. Klaassen toont zich een blij ei. Als een kind zo vrolijk. "Ik ben heel blij om terug te zijn. Dit voelt weer als thuis. Ik wilde gewoon echt terug naar Ajax. Toen Ajax zich meldde, duurden de dagen daarna wel heel erg lang."

Bij Ajax treft hij oud-ploeggenoten Maarten Stekelenburg en Daley Blind. Het duo nam in de afgelopen weken al een aantal keer contact op met de middenvelder. Klaassen: "Zeker vanaf het moment dat het in de media kwam, waren dat de jongens die gelijk een bericht stuurden. 'Kom maar terug, jongen.' Dat was leuk en het is ook leuk om ze weer te zien."

Het was voor Klaassen uiteindelijk een no-brainer. Het was geen keus. Hij wilde naar huis. Hoe tof Bremen ook was. "Ik merkte dat ik maar een ding wilde: bij Ajax spelen. De afgelopen jaren, als ik in Amsterdam was en langs de Arena reed, dan deed me dat wat. Dat zal ook altijd zo blijven. Mijn halve leven heb ik hier doorgebracht en nu ben ik weer terug. Daar ben ik blij mee en heel trots op."

Klaassen richt zich in zijn tweede leven bij Ajax op de nummer zes- en nummer tien-positie, zo liet hij zich ontvallen in gesprek met De Telegraaf. De middenvelder voerde hierover een gesprek met Erik ten Hag van zo’n drie kwartier.

"Ik kan allebei de posities invullen. Nee, een voorkeur heb ik niet. Ook omdat er in de wedstrijd veel wordt gewisseld. Natuurlijk staan de poppetjes op een bepaalde plek, maar als het eerste fluitje heeft geklonken, moet het een dynamisch geheel zijn."

De vraag is of de Klaassen van nu dezelfde speler is als die een paar jaar geleden zijn geluk ging zoeken bij Everton. "Ik ben wel iets veranderd, omdat ik in het buitenland veel heb geleerd. In Bremen speelde ik in een veel meer controlerende rol. Daar ging het niet alleen om aanvallen, maar werd ook verdedigend veel gevraagd."

Klaassen denkt dat deze ervaring goed is om mee te nemen naar Amsterdam. “Sommige mensen denken dat je niet de stap naar Ajax kunt maken als je bij Werder tegen degradatie hebt gespeeld. Maar ik kan uit eigen ervaring vertellen dat het daar veel moeilijker is om jezelf te laten zien dan in Nederland. Je speelt namelijk veel minder op de helft van de tegenstander.”

Directeur spelersbeleid Marc Overmars houdt ook na vertrek van spelers vaak contact en ook met Klaassen was dit het geval. “En je ziet waar dat goed voor is, want ik ben er weer,” aldus Ajaxsupporter Klaassen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >