Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Davy geeft nog vaak hartjes

Het was vast totaal onnodig, maar toch effe: ik maakte me al langere tijd een klein beetje zorgen om Davy Klaassen. Ik zie dat hij nog regelmatig ‘hartjes geeft’ aan Instagramposts van Ajax Life en andere Ajaxaccounts.

01 oktober 2020 - 11:20
Klaassen 1200
Klaassen hoeft zich aan Neres niet voor te stellen. © De Brouwer

Dit beeld zag ik tijdens zijn Everton-tijd voor me: Davy die op een regenachtige zondagavond op zijn mobiel kijkt wat Ajax allemaal heeft gedaan. Zelf heeft hij niet gevoetbald. De inmiddels weggebonjourde Big Sam Allardyce zag hem amper staan. De Ajaxsupporter leek wat verloren in voetbalstad Liverpool. Als wij iets op Insta posten, dan volgde een ‘like’ van Davy soms razendsnel.

Dat is natuurlijk heel mooi, want het liet zien hoezeer hij nog betrokken is bij het wel en vele wee bij Ajax. Aan de andere kant stemde het mij wat droevig. Zou hij een vorm van heimwee gehad hebben? Heimwee naar het wekelijks wedstrijden spelen toch zeker.

Zou Klaassen spijt hebben van de toen genomen stap? De keuze en het moment om te gaan was helemaal niet gek. Ronald Koeman was trainer bij Everton en het leek zo’n logische stap.

Kennelijk is een overgang naar de Premier League niet zo eenvoudig en Klaassen had natuurlijk ook dikke pech dat Koeman op de keien werd gesmeten en dat hij terecht kwam in een ploeg die maar matig draaide.

Eén keer zag ik hem bij Everton invallen. Het was ongeveer een kwartier voor tijd met Manchester City als tegenstander. Het was bijna niet te doen. Klaassen verzoop compleet en kon niet mee in het hoge tempo. Je zag hem om zich heen kijken, geen idee wat te doen. Het waren pijnlijke minuten, waarin hij zich natuurlijk nooit kon onderscheiden.

De Ajaxsupporter leek wat verloren in voetbalstad Liverpool

We zagen de inmiddels 27-jarige Klaassen tijdens zijn periode in Engeland af en toe opduiken. Via Instagram gaf hij ons een kijkje in zijn Britse leven. Dan zagen we hem op een darttoernooi in Engeland en dan weer plaatste hij een plaatje van zijn debuut. Zijn debuut bij Ajax wel te verstaan.

We zagen gelukkig ook plaatjes van een hardwerkende Klaassen op voetbalschoenen, maar dan vooral op trainingsvelden. Op een strakke grasmat in een mooi stadion zagen we hem amper. Gelukkig wierp Werder Bremen een reddingsboei, waardoor Klaassen eindelijk weer echt voetballer werd.

Davy knokte in Duitsland voor wat hij waard was en kwam weer helemaal boven water. Hij ontliep ternauwernood degradatie met Werder. De in Bremen zeer gewaardeerde Vize-Kapitän kan nu terug naar de club die hij nog altijd zo trouw volgt. In Amsterdam is hij supporter op het veld.

Als Ajax Life plaatsten we donderdagmorgen een geinig tooltje waarmee je de loting voor de Champions League zelf kan verrichten. Driemaal raden wie er als de kippen bij was om onze post voorbij te zien schieten: Davy Klaassen. Een dag eerder was dat ook al zo, toen we de lijst met mogelijke CL-tegenstanders publiceerden.

Mij benieuwen of hij gelijk aan het loten is geslagen. Ik denk het eigenlijk wel. Ik weet het zelfs wel zeker. Het is nog niet rond, maar alvast: welkom thuis Davy.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >