Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Teruggekeerde Klaassen krijgt het toepasselijke rugnummer 6

Het is officieel! Kind van de club Davy Klaassen staat weer bij Ajax onder contract en dat is geen overbodige luxe, zo zullen we maar opmerken na de nederlaag tegen FC Groningen (1-0). Klaassen tekent voor vier seizoenen en draagt het toepasselijke rugnummer 6.

05 oktober 2020 - 17:02
Klaassenzescar
De nieuwe nummer 6 is een bekend gezicht! © Ajax Images

Er is zo'n beetje de hele zomer door de aanhang van Ajax geroepen om een nummer zes, die de verbinding vanaf het middenveld moet volgen, en er was wel wat beweging rondom die positie, maar of we 'm nu in huis hebben?

Qua rugnummer in ieder geval wel. Klaassen draagt voortaan 6 en dat is natuurlijk het oude nummer van Donny van de Beek. De één volgde min of meer de ander op, de ander nu ook de één?

Of Klaassen in de praktijk ook die verbinder wordt, moet op een later moment blijken. Tijdens zijn eerste periode als speler van Ajax, waarin hij goed was voor drie schalen, was Klaassen vooral de man die voorin in de gaatjes dook en op die manier assists leverde en doelpunten maakte.

Of dat dezelfde Klaassen is die nu terugkeert, durven we niet met zekerheid te zeggen. Dit omdat zijn rol bij Everton en met name Werder Bremen toch wel iets anders was. Het neusje voor de goal zal er nog steeds zijn getuige enkele belangrijke treffers in Duitsland, maar hoe past het nu bij Ajax?

Goede vraag, maar ook eentje waarop we het antwoord nog niet hebben. “Dit voelt voor mij als thuiskomen. Ik heb hier mijn halve leven doorgebracht en het is fijn om terug te zijn. Ik heb mij altijd verbonden gevoeld met de club en kijk er dan ook naar uit om het Ajaxshirt weer te mogen dragen,” aldus de 27-jarige Klaassen.

Wij ook, Davy... Wij ook! “Davy is een kind van de club en het is goed dat hij nu op deze leeftijd terugkeert. Davy is ambitieus en wil met Ajax de komende jaren mooie dingen bereiken: titels behalen,” voegt Marc Overmars toe, die minimaal 11 miljoen euro uittrok voor zijn komst. “Davy zorgt voor een nog betere balans in onze selectie en kan met zijn ervaring onze jongere spelers helpen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >