Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt dat spelers meer moeten bewegen en 'investeren'

Tsja, wat moeten we hier nu weer mee? De wedstrijd die Ajax voetbalde tegen FC Groningen (1-0) leek nog het meest op een wanprestatie, want zelden werd er zo kansloos verloren. Erik ten Hag moest dan ook erkennen dat er te weinig werd afgedwongen. En te weinig geïnvesteerd.

04 oktober 2020 - 16:08
Haggroningenwancar
Stof tot nadenken voor Ten Hag na een mispeer in Groningen. © Pro Shots

“Het was naar voren toe krachteloos,” deelde de trainer onder meer met Fox Sports. Zo krachteloos zelfs dat Gravenberch en Mazraoui nog net niet omdraaiden toen er eindelijk een keertje ruimte genoeg was om op de defensie van Groningen af te stormen...

“Alles samenvattend hadden we totale controle, maar voorin was er te weinig beweging ten opzichte van elkaar. Dan speel je te weinig kansen bijeen om een tegenstander pijn te doen,” vervolgde de trainer. “We moeten meer investeren in het maken van het eerste doelpunt.”

Eén van de beste kansen om te investeren deed zich voor in de zesde minuut, toen Labyad de bal uit een verre voorzet van Tadic helaas recht in de handen van de keeper kopte. Labyad was verder zo'n beetje onzichtbaar, net als Promes die vanaf tien om hem heen moet spelen...

“De wisselwerking tussen de nummer tien en de spits is belangrijk, dat klopt, maar zij spelen een rol in het geheel. Ik kan niet zeggen dat het alleen aan die twee ligt,” aldus Ten Hag, die door zo'n beetje alles en iedereen wordt aangespoord om dit onderdeel van het elftal anders in te richten.

Ondanks de wanprestatie – Groningen won weliswaar met 1-0, maar is echt geen wonderploeg en zal verzanden in de middenmoot – en het verspelen van het buffertje na de eerste drie wedstrijden, raakte Ten Hag niet in paniek. Verre van. “Dit is de eerste wedstrijd sinds de coronastop die we verliezen. Dan moeten we niet gelijk van alles erbij halen. Maar het was niet goed genoeg, dat is helder.”

Het scheelt wellicht dat Ajax spoedig Davy Klaassen in de armen sluit, maar mag je van hem wonderen verwachten? Nee, niet echt. Hopelijk zorgt de komst van Klaassen wel dat er weer logische keuzes worden gemaakt en de dingen weer een beetje op z'n plek beginnen te vallen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >