Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen alleen aan kop na winst in topper tegen PSV

De ene seizoensstart is de andere niet... Vraag dat maar aan Ajax Vrouwen! Waar de ploeg vorig seizoen met horten en stoten uit de startblokken kwam, schiet het in 2020/2021 weg als een pijl uit een boog. De overwinning (2-0) in de topper tegen PSV vertelt het hele verhaal.

05 oktober 2020 - 21:53
Gragtpsvcar
Van der Gragt profiteert van het mistasten en maakt de 1-0. © Pro Shots

Stiekem moeten we opmerken dat de overwinning met een beetje pech naar beneden afgerond had kunnen worden en dan spreek je dus niet langer over een zege, maar over een gelijkspel. Maar ja, als PSV de bal niet binnen schiet, verdient het ook geen punten. Zo simpel is het.

De nummer één van vorig seizoen moest al snel in de achtervolging omdat het Stefanie van der Gragt had laten ontsnappen bij de tweede paal. De verdedigster van Ajax Vrouwen was door de bal in het lege doel te koppen voor de derde wedstrijd op rij trefzeker.

Doelvrouw Sari van Veenendaal zag er bij die corner niet goed uit en even later ging het weer mis, dit keer bij een lage voorzet, maar er werd niet geprofiteerd. Ook vergat Soraya Verhoeve de bal tegen de touwen te jagen na geklungel in de Eindhovense defensie. Toen redde Van Veenendaal wel.

PSV leek in de tweede helft iets meer op de machine van vorig seizoen, maar de afronding haperde. Al kun je er net zo goed tegenover stellen dat Lize Kop goede reddingen verrichte. Terwijl Van der Gragt dus drie keer op rij scoorde, hield Kop voor de derde achtereenvolgende wedstrijd de heilige nul.

Van der Gragt moest halverwege de tweede helft afhaken vanwege een blessure, maar kon tien minuten voor tijd vanaf de hoofdtribune op de verder lege Toekomst alsnog opgelucht ademhalen. Ajax Vrouwen zette via Caitlin Dijkstra en Chasity Grant een mooie counter op, die met een balletje breed bij de tweede paal Vanity Lewerissa wist te vinden.

Lewerissa gleed de 2-0 binnen en daarmee was de topper beslist. Dankzij drie overwinningen in de eerste drie wedstrijden staat de ploeg van trainer Danny Schenkel foutloos bovenaan. Het seizoen is nog lang en alles kan nog drie keer over de kop gaan, maar je kunt maar beter bovenaan staan.

Vorig seizoen was de koppositie al heel snel zo ver weg dat er niet eens van gedroomd kon worden, dus dan is dit echt wel een stukke fijner. De volgende opgave wordt vrijdag uit bij sc Heerenveen het verdedigen van de koppositie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >