Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen mazzelt en mag CL-voorronde overslaan

Net als de mannen hoeft ook Ajax Vrouwen deze zomer geen voorronde te spelen om de hoofdfase van de Champions League te bereiken. Waar dit bij de mannen het logische gevolg is van diverse puzzelstukjes die op de juiste plek vallen, heeft Ajax Vrouwen een flinke portie mazzel.

17 september 2020 - 10:06
Vrouwenmazzelclcar
Ajax Vrouwen heeft iets leuks om naar vooruit te kijken. © Pro Shots

De Uefa heeft uit 'coronanood' besloten om de opzet van het toernooi om te gooien. De opzet van de voorronde wordt gewijzigd en uitgedund, omdat het nogal veeleisend lijkt allerlei mini-groepsfases te gaan afwerken, gezien de vele maatregelen en protocollen die van kracht moeten zijn.

Er is daarom besloten op een andere manier te komen tot het definitieve deelnemersveld, dat bestaat uit 32 ploegen. De nummers één en twee van de tien beste nationale competities en twee andere kampioenen zijn vrijgesteld van het spelen van de voorronde.

Dit betreft namens de eredivisie nummer één van de afgebroken competitie PSV en achtervolger Ajax Vrouwen. Die tweede Europese plek heeft Ajax Vrouwen grotendeels zelf verdiend, door al twee keer eerder uit te komen in de Champions League. De laatste zestien was de eindhalte in 2018/2019, toen latere winnaar Olympique Lyon (12-0) veel en veel te sterk was.

De coëfficiëntenpolonaise is echter ook door de vrouwen ingezet, want het positieve gevolg is nog altijd merkbaar. Voor het eerst vaardigt Nederland twee clubs af in het Europese vrouwenvoetbal en beide clubs zijn nu ook verzekerd van een plekje in de hoofdfase. Beide vorige keren moest Ajax Vrouwen zich eerst door de voorronde zien te worstelen.

Als gevolg van de directe kwalificatie staat de eerste Europese wedstrijd voor Ajax Vrouwen pas op het programma voor 8 of 9 december. Een week later zijn de returns en als dit tweeluik op positieve wijze wordt afgesloten, krijgt het Europese avontuur in 2021 een vervolg. De opzet is min of meer gelijk aan het ouderwetse Uefa Cup-toernooi, dus zonder groepsfase.

Maar goed, voordat we te veel gaan vertellen over het toernooi moet er eerst maar eens 'afgetrapt' worden. Dat gebeurt na het spelen van de voorronde door middel van een loting. De koude en warme balletjes gaan 6 november in de koker.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >