Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax ontloopt dankzij eigen doelpunt Vertonghen enkele topclubs in CL

De uitgangspositie van Ajax richting de loting van de Champions League is een stukkie verbeterd zonder dat het er zelf iets voor hoefde te doen. Dankzij ontwikkelingen op de velden ontloopt de ploeg van Erik ten Hag diverse topclubs bij de loting.

15 september 2020 - 21:55
Paokbedanktcar
Ajax had het nooit gemakkelijk met Paok, maar won wel altijd. © Pro Shots

We moeten Paok Saloniki eventjes lief aankijken, want die ploeg is altijd goed voor ons tijdens de voorronde. Enerzijds door zich te laten uitschakelen tegen Ajax, anderzijds door nu de helpende hand te bieden. De Grieken waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor het Benfica van... Jan Vertonghen.

En over Vertonghen gesproken: hij liep op ongelukkige wijze de 1-0 in eigen doel. Dat is treurig voor de Belg, die het CL-hoofdtoernooi aan zijn neus voorbij ziet gaan, maar ja... Hij draagt nu het shirt van Benfica en keerde niet terug. Hmmm, tsja. Gemengde gevoelens dus.

Hoe dan ook, de eliminatie van Benfica is goed nieuws. De Portugezen vallen door de nederlaag weg uit pot 2 en daar profiteert Ajax van, want het zat op de wip. De Ajacieden promoveren bij de loting naar pot 2 en die sterk ingeschaalde ploegen kunnen niet aan elkaar gekoppeld worden.

Anders gezegd: dit betekent dat Ajax een lijstje kwalitatief zeer vaardige ploegen ontloopt. We hebben het hier over FC Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Shakhtar Donetsk, Borussia Dortmund en Chelsea. Dat zijn niet de minste clubs, toch?!

Onze aandacht gaat nu van pot 2 naar pot 3, want de onmogelijke tegenstanders worden nu plots potentiële opponenten. De stand van zaken qua mogelijke tegenstanders staat hieronder weergegeven. Nog niet alles staat vast, de voorronde loopt immers nog, maar het geeft wel al een prima indruk.

De laatste puzzelstukjes vallen richting de loting ongetwijfeld op hun plaats. Het trekken van de balletjes gebeurt 1 oktober en we hopen tegen die tijd ook meer te weten over het toestaan van publiek bij internationale wedstrijden. De eerste voortekenen zijn niet gunstig, maar de herfst is eventjes weg.

Dit is de huidige stand van zaken qua potindeling voor CL-seizoen 2020/2021:

Pot 1:
Real Madrid
Liverpool
Juventus
Bayern München
Paris Saint-Germain
Zenit St. Petersburg
FC Porto
Sevilla

Pot 2 (ONMOGELIJKE TEGENSTANDERS BIJ DE LOTING):
FC Barcelona
Atlético Madrid
Manchester City
Manchester United
Shakhtar Donetsk
Borussia Dortmund
Chelsea
Ajax

Pot 3:
Dinamo Kiev*
Red Bull Salzburg*
Red Bull Leipzig
Internazionale
Olympiakos Piraeus*
Lazio Roma
FK Krasnodar*
Atalanta Bergamo

Pot 4:
Dinamo Zagreb*
Lokomotiv Moskou
Olympique Marseille
Club Brugge
Slavia Praag*
Borussia Mönchengladbach
Istanbul Basaksehir
Stade Rennes

*nog actief in voorronde

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >