Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax opent groep D in eigen huis en sluit daar ook af

Het is de knappe koppen van de Uefa gelukt om in coronatijd een speelschema samen te stellen. Absoluut geen gemakkelijke opdracht, maar het is gelukt. Ajax speelt zijn eerste wedstrijd in eigen huis en mag meteen aan de bak, want het komt dan uit tegen Liverpool. Het toetje is een thuisduel met Atalanta Bergamo.

02 oktober 2020 - 21:14
Schemadcar
We zijn onwijs benieuwd naar de avonturen van Ajax in groep D! © Pro Shots

Er worden veel doelpunten verwacht in groep D van de Champions League en de loting is volgens Atalanta-voorzitter Antonio Percassi zo opwindend dat hij er niet meer van kan slapen. Gelukkig begint het toernooi van 2020/2021 al over zo'n drie weken en zal het met de wallen wel meevallen.

Wij zijn benieuwd naar het spektakel dat de vier ploegen gaan verzorgen en wat dat betreft is het alleen maar leuk dat Ajax meteen een zware opdracht krijgt: een thuiswedstrijd tegen Liverpool. Het lijkt vrijwel uitgesloten dat er 21 oktober publiek welkom is in de Johan Cruijff Arena, maar wie weet...

Er gloor een klein beetje hoop aan de horizon omdat de Uefa groen licht heeft gegeven voor het deels vullen van de tribunes. Er is zo'n 30 procent van de totale capaciteit welkom, uiteraard onder het voorbehoud dat de lokale autoriteiten toestemming geven.

Na Liverpool-thuis wachten er voor Ajax twee uitwedstrijden. Een week later, op de 27ste, reizen de Ajacieden af naar Italië voor een bezoekje aan Atalanta en in november volgt een tweeluik met FC Midtjylland, waarvan de eerste wedstrijd plaatsvindt in Herning.

De beslissingen vallen vervolgens in december, als de tegenovergestelde affiches van de eerste twee op het programma staan. De Ajacieden treden 1 december aan op Anfield, voor een potje voetbal in de hoogste versnelling tegen Liverpool en de afsluiter wordt de 9e verzorgd in eigen huis.

Als er bij Ajax - Atalanta nog iets op het spel staat, voelt de ploeg van Erik ten Hag zich in ieder geval thuis, zullen we maar zeggen. De laatste wedstrijd, Atalanta-thuis, is de enige die om 18.55 uur wordt afgetrapt. De overige wedstrijden kennen stuk voor stuk de late aftraptijd van 21.00 uur.

Er is nog een tweede geheugensteuntje: de thuiswedstrijden staan geprogrammeerd op woensdag, de uitwedstrijden zijn dinsdags. Oh ja, de potjes zijn allang weer toegevoegd aan de digitale wedstrijdagenda. Wat een service!

Dit is het speelschema van Ajax in groep D:

Woensdag 21 oktober om 21.00 uur: Ajax - Liverpool FC
Dinsdag 27 oktober om 21.00 uur: Atalanta Bergamo - Ajax

Dinsdag 3 november om 21.00 uur: FC Midtjylland - Ajax
Woensdag 25 november om 21.00 uur: Ajax - FC Midtjylland

Dinsdag 1 december om 21.00 uur: Liverpool FC - Ajax
Woensdag 9 december om 18.55 uur: Ajax - Atalanta Bergamo

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >