Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Atalanta-voorzitter kan van opwinding na CL-loting niet meer slapen

Het is voor de voorzitter misschien maar goed als de klok een weekje of drie vooruit kan worden gedraaid. Antonio Percassi kan zijn geluk niet op na de loting voor de Champions League, waarbij zijn club in groep D belandde en stuit op Liverpool FC, Ajax en FC Midtjylland.

02 oktober 2020 - 15:16
Reactiesdcar
Percassi komt op ons over als een man met hart voor de club. © Pro Shots

“Ik zei vorig jaar al dat we met Atalana naar de universiteit van het voetbal gaan en die uitspraak kan ik nu eigenlijk net zo goed herhalen. Ik kan er niet van slapen, zo opgewonden ben ik,” luidt de reactie van Percassi op het trekken van de balletjes.

“Liverpool en Ajax zijn ongekend sterke ploegen en kunnen ook nog eens bogen op een prachtige historie. Alleen al de gedachte dat deze clubs naar Bergamo komen om tegen ons te spelen,” gaat Percassi verder.

“Het worden fantastische en spectaculaire wedstrijden en ik verwacht er veel van, als we tenminste spelen zoals we in onze mars hebben. Hopelijk kunnen we de eerste ronde overleven. En weet je wat ik ook hoop? Dat we supporters mogen toelaten.”

De Uefa heeft het licht alvast op groen gezet en staat toe dat tribunes voor ongeveer 30 procent worden gevuld, maar uiteindelijk hebben de lokale autoriteiten natuurlijk het laatste woord. De Uefa gaat er in principe niet over, maar heeft wel barrières weggehaald. Anders was publiek uitgesloten.

Er is nu tenminste nog een kansje op voetballen in aanwezigheid van supporters, maar een avondje Anfield is middenin coronatijd natuurlijk heel anders dan vorig jaar rond deze tijd toen er nog nul komma niks aan de hand was. En uitsupporters zijn sowieso uit den boze...

Nee, groep D zal het van voetbal moeten hebben en gelukkig zijn er vier ploegen aan elkaar gekoppeld die niets liever doen dan aanvallen, aanvallen, aanvallen. “Ajax staat voor voetbal,” reageert Jürgen Klopp. “Er werken zat Nederlanders bij Liverpool en die kijken al uit naar onze ontmoetingen.”

“Ik kan inhoudelijk nog niet al te veel over tegenstanders zeggen, maar het zijn stuk voor stuk goede ploegen die sterk zijn in balbezit. Het wordt boeiend, absoluut. Atalanta weet in Italië al enkele jaren op rij te verrassen en Midtjylland groeit vanuit Denemarken langzaam toe naar topniveau.”

Klopp heeft gelijk met zijn observaties over de Denen, want het lukte Midtjylland om verspreid over de laatste zes seizoenen tot drie keer toe om FC Kopenhagen te verslaan in de strijd om de titel. De club debuteert in het kampioenenbal, maar blijft met beide benen op de grond staan. Laat dan maar aan Denen over.

“Ik hoop dat er van de startpremie genoeg geld overblijft om eindelijk eens een hek te plaatsen rond ons trainingsveld. Dan hoeven we niet iedere keer al die ballen te gaan zoeken... En het is me beloofd,” reageert Brian Priske met een kwinkslag op een grote slag in de clubhistorie.

“Zonder dollen, wij zijn natuurlijk de underdog. Maar wel een underdog die wil uitdagen. We krijgen te maken met drie zware tegenstanders, maar mijn spelers zijn vastberaden om het onbereikbare na te jagen. Dat is ons via de voorronde al eens gelukt.”

“Als het fluitsignaal klinkt, moet je negentig minuten lang je stinkende best doen en dan maakt het niet uit tegen welke goede ploeg je speelt. Ik geloof erin dat je altijd kansen krijgt. De vraag is hoeveel kansen het zullen zijn. Dat zal de tijd leren. Het is aan ons om de kansen te grijpen die zich voordoen.”

Midtjylland reageerde verheugd op het schrijven van de Uefa dat de tribunes gedeeltelijk mogen worden gevuld, al is nog maar de vraag of het maximum van 30 procent kan worden bereikt. Het is de club momenteel toegestaan om 500 toeschouwers te verwelkomen en die regel is momenteel geldig tot min of meer bij aanvang van de groepsfase. De club hoopt uiteraard dat er straks meer mogelijk is.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >