Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax loopt ondanks voorsprong alsnog in het mes van de counter

Welke club krijgt het voor elkaar om ondanks een 0-2-voorsprong toch nog weggecounterd te worden? Dat moet Ajax haast wel zijn. En inderdaad, een marge van twee bleek op bezoek bij Atalanta niet genoeg. Niet omdat de Italianen uit een ander vaatje tapten, maar omdat Ajax verslapte.

28 oktober 2020 - 12:35
Atalantafotosopenercar
Helaas illustreert toch een treurfoto Atalanta-uit het treffendst. © Pro Shots

Het leek voor aanvang erop of eronder, maar we weten in groep D eigenlijk nog altijd niet zo goed waar we aan toe zijn met Ajax. Wordt de jacht op plek twee nog geopend of moeten we al blij zijn wanneer FC Midtjylland wordt voorgebleven? Ook na de 2-2 bij Atalanta-uit weten we dat nog niet.

En dat terwijl het zo mooi had kunnen zijn. Dankzij impulsen van Lassina Traoré nam Ajax een duidelijke voorsprong, maar ondanks een kwartiertje tijd voor het maken van nieuwe afspraken verdween die marge als sneeuw voor de zon. Die Zapata van Atalanta zit ook op voetballe, nondeju!

Wat rest, is het treuren om een gemiste kans. Wat als Perr Schuurs de bal bij die kans op 0-3 opzij had geschoven naar Traoré en wat als Antony met iets meer venijn op doel had geschoten? Wellicht was er dan alsnog gewonnen en hadden we kunnen lachen om de moeizame fase na rust.

In plaats van lachen lopen we nu te zuchten en te kreunen. Hoe kreeg Ajax dit toch weer voor elkaar en hoezeer gaan we dit nog betreuren aan het einde van de groepsfase? Een puntje meer of minder kan al een groot verschil maken en in Bergamo zijn er toch echt twee ingeleverd...

Daarom zitten er te weinig juichfoto's in dit beeldverslag, dat is gemaakt via platen van Pro Shots.

Als je klaar bent met foto's kijken, vergeet dan niet je stem uit te brengen op de Ajacied van de Wedstrijd. Tijdens een 2-2 spot je altijd plussen en minnen. Gebruik die observaties gerust om te stemmen. Stemmen kan achter deze link.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >