Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax laat Mazraoui en Traoré alsnog vertrekken voor interlands

Er doet zich deze interlandweek ouderwets gedoe voor. Ajax besloot zijn Afrikaanse internationals in eerste instantie niet op reis te laten gaan, maar is hier na overleg met de diverse bonden op teruggekomen. Noussair Mazraoui en Lassina Traoré zijn inmiddels op pad.

09 oktober 2020 - 16:28
Mazratochcar
Ajax stond in zijn recht. Maar ja, wat koop je ervoor? © Pro Shots

De verrassing was groot toen eerder deze week behalve Mazraoui en Traoré ook Mohammed Kudus en Zakaria Labyad op het trainingsveld stonden, want waren zij niet opgeroepen om uit te komen voor hun nationale ploeg? Klopt, maar het 'klopte' al net zo goed dat ze gewoon in Amsterdam waren.

De Fifa heeft clubs de ruimte gegeven om spelers niet te hoeven afstaan voor vriendschappelijke potjes als dit betekent dat er afgereisd moet worden naar risicogebied. Ajax maakte hier gebruik van. Niet dat het in Amsterdam onwijs goed gaat om het coronavirus in te dammen, maar goed. Je weet hoe het werkt.

Internationale reizen zijn op dit moment gewoon niet per se een goed idee. Desondanks staat het licht voor Mazraoui en Traoré nu alsnog op groen. De rechtsback is geland in Casablanca, terwijl Traoré zich spoedig aansluit bij de hoofdmacht van Burkina Faso. Er staan voor beide Ajacieden dus alsnog interlands op het programma. Oefenpotjes.

Ze worden eind volgende week allebei weer terug verwacht in Amsterdam, voor het staartje van de voorbereiding op Ajax - sc Heerenveen. Aangezien voetballers regelmatig worden getest en vallen onder de uitzondering voor topsporters, hoeft het tweetal bij terugkomst niet in quarantaine.

Ondanks het groene licht blijven Kudus en Labyad bij Ajax. Kudus is herstellende van een lichte blessure – al lijkt hij mee te trainen – en de vrouw van Labyad staat op het punt van bevallen, waardoor de tot spits omgeturnde middenvelder een goed excuus heeft om dicht bij huis te blijven.

Overigens valt gedoe omtrent corona ook dicht bij huis niet helemaal uit te sluiten, vraag maar aan Andre Onana.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >