Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Internationals Ajax reizen voor oefenpotjes niet af naar risicogebieden

Het is altijd een goed idee om de trainingsbeelden van Ajax te bekijken. Eventjes koppen snellen. En wie komen we tegen? Onder meer Zakaria Labyad en Noussair Mazraoui. Moest dit tweetal niet op pad met Marokko? Klopt. Maar de coronacrisis staat veel in de weg en is ook hier spelbreker.

06 oktober 2020 - 18:26
Geeninterlandsfifaregelscar
Geen interlands met Marokko voor Labyad en Mazraoui. © Pro Shots

Er zijn deze dagen flink wat Ajacieden op pad met hun nationale ploeg, maar dan wel alleen de spelers voor wie interlands van enig belang op het programma staan. Spelers die voor een simpel oefenpotje werden geacht af te reizen naar oranje of zelfs rood gebied, bleven ondanks een oproep thuis.

Daarmee is verklaard waarom je Labyad en Mazraoui tegenkomt op beeldmateriaal van de training, terwijl ook Lassina Traoré (Burkina Faso) en Mohammed Kudus (Ghana) in Amsterdam zijn achtergebleven. Bij Kudus speelt ook mee dat hij vorige week een lichte blessure opliep.

De betreffende bonden zijn door Ajax geïnformeerd en de club staat ook in zijn recht, zo weet Ajax Life, want de Fifa heeft vanwege de coronacrisis de regelgeving voor het vrijgeven van spelers tijdelijk aangepast. De laatste wijzigingen zijn vorige week goedgekeurd door de wereldvoetbalbond.

Overigens is Andre Onana wel op pad met Kameroen, maar gewoon is in dit geval relatief. 'De Ontembare Leeuwen' nemen het in de Galgenwaard op tegen Japan, waardoor Onana geen ingewikkelde reis hoeft te ondernemen en wel is afgestaan.

Ook het afvaardigen van Edson Álvarez valt op die manier te verklaren. Álvarez speelt in de Johan Cruijff Arena met Mexico tegen het Nederlands elftal en trekt vervolgens richting Den Haag om het daar op te nemen tegen Algerije. Op die manier doet geen enkel 'coronastoplicht' verder ter zake.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >