Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over tandem Promes/Labyad: 'Het is zo gegroeid'

Heeft Ajax de ideale spits in huis? En zelfs als het antwoord op die vraag negatief is, moet er toch echt iemand in de punt van de aanval. Maar wie? Het experiment met onder meer Zakaria Labyad lijkt op een sof uit te draaien, maar het is de vraag of Erik ten Hag al toe is aan deze conclusie.

05 oktober 2020 - 15:45
Spitsajaxcar
Ten Hag moet terug naar de tekentafel voor een nieuw ontwerp. © Pro Shots

De Ajacieden flitsten tijdens de voorbereiding, maar wisten toen wel keer op keer voetballende ploegen tegenover zich. Die Duitsers willen best ballen. Maar Sparta en FC Groningen zijn geen Duitsers en tegen een compacte ploeg blijkt penetreren met dit voorwaartse blok een stuk lastiger.

“We hadden tot nu toe alle wedstrijden gewonnen en ook regelmatig gescoord via Labyad en Quincy Promes. Dus om het op die twee toe te spitsen...,” reageert Ten Hag volgens De Telegraaf. Die vragen worden Ten Hag gesteld na de slechtste wedstrijd van Ajax sinds tijden.

De Ajacieden wisten nauwelijks gevaar te stichten en moesten lijdzaam toezien hoe FC Groningen met 1-0 won. Het beste veldspel hebben we tot dusver gezien terwijl Ajax na rode kaarten met tien man op het veld stond, terwijl Labyad als kind van de rekening naar de kant was gehaald.

“Het is zo gegroeid in de voorbereiding. De spitspositie was open in ons concept en we hebben er ook naar gezocht, maar geen betere optie gevonden,” vervolgt Ten Hag over de tandem Promes/Labyad in de as van het voorwaartse blok.

“Labyad heeft zich in de voorbereiding en ook nog in de competitie heel goed ontwikkeld, met veel rendement. En Quincy heeft op zijn positie – ook vorig jaar – met heel veel rendement gespeeld,” stipt Ten Hag verder aan, al moest hij maar eens een eredivisietreffer noemen waarin Labyad tegenover serieuze tegenstand een aandeel had...

De inbreng van Tadic valt vanaf linksvoor ook nog een beetje tegen, al hadden we graag gezien dat Labyad zijn fantastische voorzet in de openingsfase van Groningen-uit tot assist had gepromoveerd. Afgaande op uitleg van Ten Hag aan tafel bij Rondo gaan we Tadic niet heel vaak in de spits zien.

“Tadic kan in bepaalde wedstrijd goed in de spits staan, maar niet tegen een compact spelende tegenstander. Dan is hij beter vanaf links, waar-ie meer rendement heeft. Tadic is niet goed in afwerken of het krijgen van steekballen,” meent Ten Hag. “Hij moet geven. Als een aanspeelpunt die geeft door de mensen om hem heen in stelling te brengen.”

Gelukkig staat komende tegenstander sc Heerenveen niet per se bekend als een ploeg die compact opereert, dus misschien staat Tadic na de interland wel in de punt, met een zwervende Davy Klaassen ergens om hem heen en het zou fijn zijn als er dan wat puzzelstukjes op hun plek vallen.

Er moet natuurlijk nog wel eens meer op z'n plek vallen dan puur en alleen het voorste blok, want de bezetting op het middenveld kan evengoed een oppepper gebruiken...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >