Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Piepje op coronadashboard bij Onana lijkt vals alarm

Het lijkt er sterk op dat we ons geen zorgen hoeven te maken over Andre Onana. De doelman meldt zich vrijdag 'gewoon' op De Toekomst om lekker te trainen. Alhoewel, gewoon... Eigenlijk stond er voor Onana een interland met Kameroen op het programma. Maar ja, toen testte hij positief.

09 oktober 2020 - 09:53
Onananegatiefcar
Onana kan zich opwarmen voor de komende potjes met Ajax. © Pro Shots

Je kunt wel raden waar de Ajacied positief op testte. Yup, het coronavirus. Maar juist Onana's positieve test bij de nationale ploeg zorgde voor gefronste wenkbrauwen, omdat Ajax tijdens een zomerse bloedtest wist te achterhalen dat hij al antistoffen had aangemaakt.

Dit betekent in feite dat je het virus al moet hebben gehad en al is herbesmetting niet uitgesloten, Ajax was zo benieuwd hoe dit alles kon dat een tweede test werd afgenomen. Gelukkig viel die negatief uit, waardoor Onana niet in quarantaine hoeft en ook niet voorzichtig hoeft te zijn in de buurt van zijn familie.

“Hoi allemaal. Ik ben weer thuis en voel me prima. Ik heb vanmiddag negatief getest. Dus morgen workout at Toekomst. Bedankt voor al jullie fijne berichten,” reageerde de geliefde Ajaxdoelman via een bericht op Instagram.

In plaats van een interland met Kameroen staat er dus voor Onana een sessie op De Toekomst op het programma. Dat dit kan, is al bijzonder genoeg. 'De Ontembare Leeuwen' komen in actie in de Utrechtse Galgenwaard, waardoor het voor Onana een kwestie is van zijn auto linksaf of rechtsaf sturen.

Onana was één van de weinige Afrikaanse selectieleden die door Ajax was afgestaan. De club is bij oefenpotjes in risicogebieden niet langer door de Fifa verplicht om zijn spelers af te vaardigen en maakte van deze uitzondering gebruik om Mohammed Kudus (tevens licht geblesseerd) Zakaria Labyad, Noussair Mazraoui en Lassina Traoré thuis te houden.

Eventjes leek dit alsnog niet voldoende om het coronavirus buiten de deur te houden, maar gelukkig bleek de situatie rondom Onana toch een andere uitleg te hebben dan in eerste instantie werd gedacht. Het kan niet anders of de keeper is gewoon beschikbaar voor Ajax - sc Heerenveen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >