Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind hekelt 'leugens' over opeisen van plekje in defensie

Daley Blind vindt het vervelend om op televisie te moeten horen dat hij een plekje als verdediger heeft geëist. Zoals zo vaak in de zomer is Ajax enigszins zoekende naar de ideale elf en wordt er nog wel eens geschoven. Ook Blind streeft naar vastigheid, maar een plek opeisen? Nee, onjuist.

02 september 2019 - 14:53
blindeisencar
Blind vindt diverse insinuaties vervelend en spreekt klare taal. © Pro Shots

We zagen Blind tijdens dit nog prille seizoen al diverse keren op het middenveld spelen, maar daar werd de verdediging niet beter van. Ajax oogde soms onrustig of zelfs slecht georganiseerd, terwijl het brengen van rust en neerzetten van de organisatie pluspunten zijn van het kind van de club.

Het ging zelfs zo ver dat we via bepaalde media meekregen dat Blind in een gesprek met Erik ten Hag zou hebben geëist weer vanuit de achterste linie te mogen voetballen. Niet waar, volgens de speler in kwestie. “Ik vind het vervelend dat er op televisie leugens over me worden verspreid,” reageert Blind tegenover Voetbal International.

“Ik kan er niet veel mee, maar het zorgt voor onrust. Dat is helemaal niet nodig. Kritiek vind ik prima, een mening is altijd goed, maar het zijn leugens die nergens op gebaseerd zijn,” vervolgt Blind, die voor zijn doen best wel klare taal spreekt. Meestal houdt Daley zich een beetje op de vlakte, maar nu omschrijft hij bepaalde claims als leugens.

Het is dus niet zo dat Blind een plekje als verdediger heeft geëist in een gesprek met Ten Hag, maar wel wordt er in algemene zin overleg gevoerd tussen spelers en trainer. “Natuurlijk praat je aan het begin van het seizoen en gedurende trainingen en wedstrijden over wat goed voelt.”

“We hebben met z'n allen gesprekken over de samenstelling van het elftal en ik sta er al jaren als volgt in: ik speel waar de trainer me nodig heeft,” maakt Blind eens te meer duidelijk. En daarbij heeft hij ook een idee waar-ie het meest waardevol is. “Ik denk dat ik het team, nu het nog moet groeien, meer kan helpen van achteruit.”

Met Blind als verdediger oogde Ajax tijdens de laatste twee wedstrijden overigens redelijk solide. Er werd dankzij winst op Apoel Nicosia (2-0) een startbewijs voor de Champions League veroverd, terwijl op bezoek bij Sparta (1-4) de derde driepunter van het seizoen werd veiliggesteld.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >