Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Juventus

Ajax staat in de kwartfinale van de Champions League. We herhalen dat graag nog maar eens. Wie had dat vooraf verwacht? We gaan er tegen Juventus vol voor. Spelers en publiek. Hier drie dingen die je meepakt richting de aftrap om 21.00 uur.

10 april 2019 - 08:45
juve-drie-dingen-1200
Het is zaak om niet alleen op Ronaldo, maar ook zeker op Kean te letten. © Pro Shots

Hopelijk is Spaanse arbitrage mild voor Ajacieden
De wedstrijd tegen de Italiaanse grootmacht uit Turijn moet in goede banen worden geleid door Carlos del Cerro Grande. Een hele mond vol, inderdaad. De Spanjaard hoeft het niet alleen te doen. Natuurlijk niet. Hij krijgt assistentie van zijn landgenoten Juan Carlos Juste en Roberto Alonso.

Natuurlijk is er ook tegen Juve sprake van een meekijkende VAR. Deze videoscheidsrechter luistert naar de naam Alejandro Hernandez. Langs de lijn kunnen de trainers terecht bij vierde official Tasos Sidiropoulos. Dat is inderdaad geen Spanjaard, maar een Griek.

Mocht de naam Del Cerro Grande je bekend voorkomen, dan kan dat kloppen. Hij floot eerder dit seizoen de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen AEK Athene. Hij was toen niet zuinig met het geven van kaarten: Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Nico Tagliafico kregen geel voorgeschoteld.

We hopen woensdag op minder kaarten, want liefst vijf spelers van Ajax staan op scherp en missen de return in Italië bij het zien van een gele kaart. Het gaat ook niet om de minste spelers: Tagliafico, Ziyech, Daley Blind, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt.

Allegri verwacht open wedstrijd en zeker geen 0-0
Speelt hij wel of niet? Dat was in aanloop naar Ajax – Juventus toch een beetje de vraag. Juve-coach Massimiliano Allegri was er tijdens de persconferentie duidelijk over: Cristiano Ronaldo gaat naar alle waarschijnlijkheid gewoon spelen in de Johan Cruijff Arena. Wel moet Allegri het doen zonder de geblesseerden Emre Can en Giorgio Chiellini.

En de trainer is vast van plan om met zijn ploeg een goede basis in Amsterdam te leggen voor de return in Turijn. “We mogen er niet aan denken om woensdag zonder het maken van een doelpunt en met een achterstand terug te gaan naar Italië. We moeten woensdag echt de basis leggen om een ronde verder te gaan.”
 
Allegri is onder de indruk van zijn opponent en verwacht een open wedstrijd. “Ajax is een ploeg die van de twintig thuiswedstrijden er slechts eentje heeft verloren, van Real Madrid. Het is een heel agressief team, het zal een heel fysieke wedstrijd zijn met veel contrasten en veel luchtduels. Van daaruit komt het resultaat woensdagavond. Ik denk dat het een open wedstrijd zal zijn, die zeker niet in 0-0 zal eindigen.”

Negentienjarige Kean bij Juventus rijzende ster
Natuurlijk gaat de aandacht bij Juve vaak uit naar Cristiano Ronaldo, maar tijdens diens blessure de laatste weken deed een tiener flink van zich spreken. We hebben het natuurlijk over de nieuwe sensatie Moise Kean. De behendige, sterke en snelle Italiaanse aanvaller met Ivoriaanse roots doet de harten van veel voetbalfans sneller kloppen en trof liefst vijfmaal doel in zijn laatste vijf competitiewedstrijden.

Kean haalde ook de krantenkoppen omdat hij tijdens het uitduel met Cagliari met racisme kreeg te maken, iets wat in Italië helaas wel vaker gebeurt. Het lijkt er echter niet op dat de jongeling zich erdoor uit het veld laat slaan. Integendeel. De van zelfvertrouwen overlopende Kean viel vooral op door zijn prestaties en het is daarom een goed idee om niet alleen op Ronaldo te letten, maar zeker ook op rijzende ster Kean. Het is zaak om diens trukendoos dicht te houden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >