Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over wissels: 'Natuurlijk was Neres een optie'

Als je als trainer je doorgevoerde wissels moet verklaren, weet je dat er sprake is van onbegrip. Zo was de verrassing zaterdag groot toen bleek dat David Neres negentig minuten lang moest 'banken', terwijl Ajax wel een creatieve impuls kon gebruiken. Erik ten Hag geeft tekst en uitleg.

10 februari 2019 - 11:06
wisselsherajacar
Deze plaat is niet gemaakt in Almelo, maar komt uit het archief. © Pro Shots

De trainer had tijdens de rust van Heracles Almelo - Ajax (1-0) wel elf spelers kunnen wisselen omdat werkelijk iedereen dramatisch voetbalde, maar de invallers leken meer voor de hand te liggen. Het inbrengen van Neres leek een inkoppertje, maar we kregen de Braziliaan niet te zien.

We moeten hierbij opmerken dat de buitenspeler recent tegen sc Heerenveen ook niet fantastisch inviel, maar zelfs een invalbeurt van dat niveau was voor dit verschrikkelijke en wanhopige Ajax waarschijnlijk iets van een toevoeging geweest. Het mocht dus niet zo zijn, waarom niet?

“Heracles beschikt over veel loopvermogen en dan probeer je het met Mazraoui op het middenveld, Kristensen nog hoger en Ziyech meer aan de binnenkant. Gaat Schöne eraf, dan mis je iets met de spelhervattingen. Daarom brachten we Labyad. Hij heeft ook scorend vermogen, zoals-ie heeft bewezen,” legt Ten Hag uit bij Fox Sports.

Labyad scoorde maandag achter gesloten deuren nog drie keer in een nietszeggend oefenpotje, maar in Almelo mikte hij bij die ene mogelijkheid buiten het doelkader... “En Frenkie moest ik uit nood wisselen omdat zijn lies ging opspelen, dus vandaar. Vandaar dat ik Dolberg voorin aan Huntelaar koppelde.”

En Neres? Dat antwoord volgt pas na enig doorvragen. “Natuurlijk hebben we Neres overwogen,” meldt Ten Hag. “Het is altijd een overweging om Neres te brengen, maar we hebben veel spelers die een kentering teweeg kunnen brengen. Het probleem is dat we mensen nodig hadden achter de spits, daarom Labyad. Als Ziyech daar komt te spelen, is de aansluiting minder.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >