Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie vraagteken voor Heracles-uit, Tagliafico fit

Het is nog maar de vraag of Frenkie de Jong zaterdagavond in actie komt op het kunstgras in het Polman Stadion. De middenvelder stapte donderdag met wat klachten van de training.

08 februari 2019 - 13:23
frenkie-fit-1200
Het is even afwachten hoe Frenkie de vrijdagtraining doorstaat. © Pro Shots

Dit vertelde Erik ten Hag tijdens de persconferentie in aanloop naar het eredivisietreffen tegen de Heraclieden. “Frenkie gaat vandaag wel trainen, maar hij moest gister van de training stappen. We kijken vandaag op de training hoe het gaat en hoe de reactie is. Als hij fit genoeg is, dan speelt hij.”

Noussair Mazraoui trainde donderdag gewoon weer mee met de groep. De rechtsback bleef tegen VVV-Venlo (6-0) nog aan de kant wegens hamstringklachten. De trainer gaat er vanuit dat hij weer gebruik kan maken van de diensten van Mazraoui.

Ook Nico Tagliafico kan, ondanks eerdere knieklachten, gewoon spelen. Op de vraag van Ajax Life of Ten Hag voorzichtig moet zijn met de Argentijn op kunstgras kwam een eenvoudig ‘nee’ als antwoord retour. “Voor mij is kunstgras nooit een thema. Een bevroren natuurgrasmat is ook hard en vervelend,” voegde de trainer daar verderop in het perspraatje nog aan toe.

Bruno Varera en Lisandro Magallán zijn sowieso niet fit genoeg voor een plek bij de wedstrijdselectie. Beide spelers kampen met bovenbeenklachten.

Het duel met Heracles begint zaterdag om 18.30 uur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >