Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Martínez wil dat Ajax vol voor de winst gaat tegen Valencia

Tien punten uit vijf wedstrijden is voor Ajax nog altijd niet toereikend in groep H. Om de laatste zestien van de Champions League te halen, is nog een puntje vereist. Dit betekent dat Ajax mag gelijkspelen tegen Valencia, maar Lisandro Martínez redeneert liever iets anders.

29 november 2019 - 14:01
martinezlillecar
Als hij nog geen beest is, wordt Martínez dat op termijn wel. © Pro Shots

“We willen winnen en spelen altijd voor de winst. In dit geval ook groepswinst. Alleen de drie punten tellen,” reageert Martínez als Ajax Life hem een dilemma voorlegt. Een remise versus Valencia is weliswaar voldoende om door te stoten, maar dan bestaat de kans dat Ajax achter Chelsea als tweede eindigt.

De Argentijn liet op bezoek bij Lille OSC (0-2) nog maar eens zien dat Ajax met hem echt een goede speler in huis heeft gehaald. Martínez gaat er altijd vol voor, is een keiharde en blijkt ook multifunctioneel. Hij kan op het middenveld uit de voeten, maar net zo goed in de verdediging.

“Het maakt mij echt niet uit, ik geef op beide posities alles wat ik heb. Ik speel waar de trainer mij nodig heeft,” aldus Martínez, die vol lof spreekt over kompaan Perr Schuurs. “Het beviel me goed, samen met Perr. Hij is erg intelligent en snel, een goede passer bovendien. Hij speelde geweldig.”

Martínez en Schuurs vormden in de voorronde ook al een koppel, maar toen oogde het duo centraal achterin nog niet zo stabiel. Daley Blind werd een linie naar achteren gehaald om voor de gewenste rust te zorgen, met een rol voor Martínez in het blok voor de verdediging.

Het optreden tegen Lille liet zien dat het toch al goede Ajax is gegroeid ten opzichte van de eerste weken van het toen nog prille seizoen. “Vergeet niet dat de tegenstanders die we treffen echt goed zijn. Het heeft ook met concentratie te maken, want Paok Saloniki en ook Lille zijn twee ploegen die erg goed zijn in de omschakeling.”

“Het is voor mij moeilijk om tegen zulke tegenstanders te voetballen. We hebben karakter getoond en daar ontbrak het in de zomer misschien nog aan,” vervolgt Martínez, die in Frankrijk een prima avondje beleefde. “Ik dank God voor deze prestatie, maar ook de rest van het team. Ik ben blij.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >