Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Celades: ‘Ajax gaf ons een lesje in effectiviteit’

Valencia-trainer Alvert Celades vond dat zijn spelers en die van Ajax flink aan elkaar gewaagd waren en dat zijn team een 0-3-nederlaag niet verdiende.

03 oktober 2019 - 13:11
celades-1200
Celades vond dat zijn ploeg meer verdiende dan het kreeg. © Pro Shots

De oefenmeester had daarmee wel een punt. De uiteindelijke uitslag deed vermoeden dat Ajax eventjes over Valencia heen was gedenderd, maar iedereen die de wedstrijd had gezien wist dat het ook anders had kunnen lopen.

Kortom: de druiven waren zuur of in het geval van Valencia de sinaasappels, zo bleek op de persconferentie van de thuistrainer.

Celades: “Dit was misschien wel onze beste eerste helft sinds ik hier de trainer ben. We hadden ongeveer evenveel balbezit, schoten en kansen. Deze nederlaag komt hard aan. Het resultaat is duidelijk, maar ik denk dat mijn team dit niet verdiende.”

De nieuwe trainer vond dat zijn ploeg een goede eerste helft op de mat legde, maar de nodige pech ondervond. Hij stipte een bal op de paal aan en de pingel die Mestalla uitvloog hielp ook al niet. Wat Ajax ondertussen wel hielp waren de reddingen van Andre Onana.

Nee, dan ging Ajax beter om met de mogelijkheden die het kreeg, zo constateerde Celades ook. “We waren niet zo effectief voor het doel als Ajax en daar hebben we de prijs voor betaald. Ook de tweede helft begonnen we goed, maar hun keeper greep tweemaal goed in en wij maakten weer onze kansen niet af.”

Al daags voor de wedstrijd deed Celades weinig moeite om Ajax in de favorietenrol te drukken, al waren de ploegen qua speelbeeld behoorlijk aan elkaar gewaagd. Een verhit voetbalgevecht ontspon zich in Mestalla, waar menig voetbalhart sneller door ging kloppen.

“We moeten beter blijven worden, maar ik blijf erbij dat dit resultaat tegen Ajax ons spel geen recht aandoet. We speelden tegen een sterke en aanvallende ploeg, één van de halvefinalisten uit de Champions League van vorig seizoen. Zij beschikken over hetzelfde fundament, dezelfde coach en dezelfde automatismen als vorig jaar.”

Op die lezing valt natuurlijk best wat af te dingen, omdat er bij Ajax wel degelijk zaken zijn veranderd ten opzichte van vorig seizoen, maar vanuit het perspectief van Celades zijn het begrijpelijke teksten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >