Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico blij met doeltreffende ‘asistencia’ tegen AEK

Ajax - AEK Athene (3-0) was een beetje de avond van Nico Tagliafico. Vooral zijn tweede en Ajax’ derde treffer wekte verbazing. Ook bij hemzelf.

20 september 2018 - 13:40

Vlak voor tijd volleerde de linksback een bal van bijna de achterlijn over de verbouwereerde doelman heen. Was het nou een bewust schot op doel of toch een poging tot een assist? Voor de draaiende camera van Veronica tovert de gelegenheidsaanvoerder van het Argentijnse elftal een glimlach op de lippen als hij die vraag krijgt voorgelegd.

“Un asistencia,” klinkt het bescheiden en vooral eerlijk uit de mond van de spijkerharde verdediger, die ook geen enkele moeite heeft om te incasseren als het zo uitkomt. Al bij het juichen zag je aan zijn gezicht dat hij zelf ook verrast was dat de bal erin vloog. Bewussie of niet, de treffer zorgde voor een heerlijk slotakkoord in een van enthousiasme overstromende Johan Cruijff Arena.

De man van de wedstrijd spreekt in De Telegraaf soortgelijke woorden. “Ik ben heel blij met mijn twee doelpunten en vooral de eerste was belangrijk. Als ik eerlijk ben, was mijn tweede een beetje gelukkig. Ik wilde eigenlijk voorzetten.”

De kop in de groepsfase van de Champions League is eraf voor Ajax. Zondag wacht PSV in Eindhoven. Tagliafico kijkt uit naar die krachtmeting, maar hoopt wel dat zijn aanvoerder dan terug is. “Matthijs is niet alleen onze aanvoerder, maar ook een heel goede verdediger. Hij zorgt voor fysieke kracht.”

“Vorig seizoen hadden we het lastig, wat ook gold voor mij in de duels met Lozano,” herinnert Tagliafico zich het voor Ajax uitermate pijnlijke kampioensduel in Eindhoven. ”Maar ik vind dat we sterker zijn geworden,” voegt hij daar wel aan toe.

Hoeveel sterker blijkt zondag. Voor Tagliafico zijn het bijzondere weken. Bij de afwezigheid van Lionel Messi droeg hij zomaar de aanvoerdersband van Argentinie en dat is vanzelfsprekend een enorme eer. “Dat geeft een ongelooflijk goed gevoel. Het maakt me trots. Maar het is ook belangrijk om die emotie uit te schakelen, rustig te blijven en door te gaan.”

Te beginnen zondag in Eindhoven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >