Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie is reëel na flinke oorwassing door PSV

We kunnen het ons goed voorstellen dat je nog niet hersteld bent van de sportieve kater die Ajax zondag opliep in Eindhoven (3-0). Ook Frenkie de Jong was zichtbaar aangedaan en spreekt klare taal.

24 september 2018 - 09:53
frenkie-1200
Frenkie probeert Bergwijn af te schudden. © Ajax Images

PSV overtroefde de Amsterdammers zo’n beetje op alle fronten en al bij rust was de eindstand bereikt. Het was al met al een pijnlijke exercitie en Ajax maakte de vooraf gebezigde grote woorden geen moment waar.

Na het laatste fluitsignaal verscheen gelegenheidsverdediger Frenkie de Jong ietwat gedesillusioneerd voor de draaiende camera’s van de NOS. Hij sprak realistische teksten en ging ook in op de tegentreffers die Ajax om de oren kreeg.

'Ik denk niet dat wij op dit moment in een positie zijn om te roepen dat wij de beste zijn'

“Ik denk dat we nog wel aardig begonnen,” trapt De Jong af. Hij stelt dat Ajax aanvankelijk nog wel redelijk onder de druk uit voetbalde en veel aanwezig was op de helft van PSV. Gevaar wist de ploeg echter geen moment te stichten en toen het bij PSV eenmaal ging draaien, was er geen houden meer aan.

Frenkie is met de NOS-verslaggever van mening dat hij beter had moeten ingrijpen, zeker bij de tweede tegentreffer, maar maakte daarbij wel een kanttekening: “Als een aanvaller op snelheid op je afkomt en je bent in een grote ruimte, dan kun je niet instappen. Dat is onmogelijk, want dan kan hij alle kanten op.”

Als je Ajax - PSV als een soort van examen beschouwt, dan kun je stellen dat de ploeg van Erik ten Hag faliekant is gezakt. “Ik denk dat wij gewoon nederig moeten zijn. PSV staat vijf punten voor, dus die doen het momenteel veel beter. Wij moeten eerst zelf onze wedstrijden winnen en dan zien we het wel. Ik denk niet dat wij op dit moment in een positie zijn om te roepen dat wij de beste zijn.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >