Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar vindt dat Ajacieden zich te veel aanpasten

Klaas Jan Huntelaar werd zaterdag niet vrolijk van wat hij het eerste uur voor zijn ogen zag afspelen. En toen hij eenmaal onderdeel van het spel was, werd hij al niet veel vrolijker. De spits baalt ervan dat de Ajacieden meegingen in het spel van Heracles.

13 augustus 2018 - 11:14
UsershyraDesktopajax_dataimages31c07e5e780e6642e79e97dc00eaf43f_normal
Ook Huntelaar kan het verschil niet maken tegen Heracles. © Pro Shots

De Heraclieden uit Almelo slaagden erin om Ajax op 1-1 te houden, al kun je je afvragen in hoeverre Ajax van zichzelf verloor met twee verliespunten als gevolg. Huntelaar vond Ajax niet fris ogen en dat kwam de ploeg duur te staan, met een valse start.

“Het was van alles te weinig,” oordeelt ‘The Hunter’ tegenover Fox Sports. “Pas op het laatst, toen we in een heel slechte situatie zaten, werd er alles aan gedaan. We hebben veel te weinig gedaan om te winnen, dus dan win je ook niet.”

Zoals gezegd vond Huntelaar zijn ploeggenoten onfris ogen en voetballen vanuit stilstand. “Qua looparbeid waren we niet zo fel of gretig. We pasten ons eigenlijk een beetje aan, gingen mee in het spel van Heracles. We moeten juist erover, qua intensiteit en duels, lopen en de wil om te winnen, dat miste ik een beetje.”

Huntelaar miste gretigheid en felheid, Ajax miste Huntelaar. Althans, hij was een van de vier die aan de kant werd gehouden ter bescherming van zichzelf, middenin deze drukke zomer. Overigens liep zijn vervanger Kaj Sierhuis met alle liefde de plaggen uit de grond.

“Die kans zat er in, ja,” vervolgt Huntelaar over zijn reservebeurt. “Of er overleg was? De trainer bepaalt wat hij wil gaan doen. Het was met het oog op de komende wedstrijd, denk ik. Balen? Ik doe wat de trainer zegt. Natuurlijk praat ik er met hem over, maar ja.”

Dit antwoord schreeuwt om een vervolgvraag, maar die blijft helaas uit. Even later volgt nog een vrij domme opmerking als wordt gesteld dat Ajax deze teleurstelling dinsdag kan goedmaken, wanneer de return tegen Standard Luik wacht.

Huntelaar geeft het enige juiste antwoord. “We kunnen dit dinsdag helemaal niet goedmaken, want deze punten krijg je niet meer terug.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >