Ten Hag is ernstig teleurgesteld in zijn ploeg. © Pro Shots

Erik ten Hag zich na afloop van Ajax - Heracles Almelo ernstig teleurgesteld bij de persconferentie. De 1-1 hakte er aardig in bij de coach, die duidelijk veel meer van zijn ploeg had verwacht. De spelers gaven echter niet thuis.

Door Floris Roos

“We zijn als team door het ijs gezakt,” stelde Ten Hag, die geen individuele spelers wilde uitlichten. “Ik ben behoorlijk teleurgesteld. De afspraak was om de gaskraan vanaf het begin open te zetten. Dat hadden we ons voorgenomen, maar als je dan de eerste helft ziet... Dat was tempoloos en gewoon niet goed.”

De bezoekers hadden al snel door dat het niet lekker liep met de mannen van Ten Hag en vertraagden bij elke mogelijkheid het spel, vooral in de tweede helft. “Het duurde veel te lang voordat we in de wedstrijd kwamen en we creëerden ook te weinig kansen. Daar kunnen we kort over zijn,” aldus de trainer, die zag dat Ajax uiteindelijk een tandje bij schakelde, al was het toen al te laat.

“De kansen die we krijgen, moeten we wel benutten. Dat gebeurde ook niet. Dit was echt onvoldoende. Het is zaak om dit heel snel te verwerken, omdat Standard Luik ook alweer snel op het programma staat.”

De trainer had overigens geen spijt dat hij driftig aan het wisselen was geslagen in zijn basisopstelling. “Het kon gewoon niet anders,” verdedigde Ten Hag zijn keuzes. “Huntelaar had vorig jaar vijf spierblessures en Dolberg is geblesseerd. Dan moet je keuzes maken. Tagliafico en Schöne speelden een WK en Europees en zijn vermoeid. Frenkie is net terug van een langdurige blessure. Dan is drie wedstrijden in zeven dagen teveel van het goede.”

Er kan veel gezegd worden over de wisselingen in de basis, maar we mogen toch heus stellen dat de basisspelers van zaterdagavond ook best van Heracles hadden mogen winnen...

Reacties