Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lang koopt nieuw shirt voor supporter na rugnummerwissel

Daar sta je dan op de tribune met je Ajaxshirtje aan. De naam Lang en rugnummer 39 pronken op je rug. Dan zie je opeens Kaj Sierhuis aan de zijlijn verschijnen met exact datzelfde nummer. Het overkwam een supporter. Noa Lang merkte het op en besloot gelijk een aantal dingen in werk te zetten.

26 juli 2018 - 14:07
UsershyraDesktopajax_dataimagesd1faebdcbf698fe47d38ff0502f7065a_normal
Lang draagt dit seizoen rugnummer 37. © Pro Shots

Ajacied Reinand kocht eind vorig seizoen een shirtje van Lang toen de buitenspeler nog in het bezit was van rugnummer 39. Dit seizoen neemt Sierhuis het nummer over en speelt Lang dus met 37. Lang zag de foto van de supporter op Instagram voorbij komen en besloot meteen in te grijpen. "Je krijgt een nieuwe van me," aldus Lang op Instagram. Mooie dingen!

Lang is niet de enige speler die een supporter voorziet van een nieuw shirtje. Vaclav Cerny stond onlangs zijn rugnummer 17 af aan Daley Blind en koos er zelf voor om weer met zijn debuutnummer 32 te spelen. Tot de teleurstelling van een supporter die net een nieuw shirt met rugnummer 17 had aangeschaft. Ook Cerny zorgde voor een nieuw shirtje voor de supporter.

We kunnen ons ook nog herinneren dat er wat gedoe was rondom Nemanja Gudelj, nadat hij plotseling het ‘het-niet-nummer’ 12 had ingeruild voor rugnummer 27. Ajacieden die al een shirtje van de Serviër hadden aangeschaft, bleken echter pech te hebben. Ze liepen al tijdens de eerste dagen van het seizoen met een achterhaald shirt.

Zolang de transferperiode nog bezig is, zijn de rugnummers nog niet definitief. Er wordt in de Ajax Fanshop dan ook gewaarschuwd op te passen met het bedrukken van shirts die gekoppeld zijn aan een speler. Zodra de nummers in september definitief zijn, is het pas echt veilig om een shirtje aan te schaffen. Tot die tijd geldt er altijd een klein risico.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >