Cerny is de kwaadste niet! © Ajax Images

Mooie woorden uit de mond van Vaclav Cerny! De twintigjarige vleugelspeler laat via zijn Instagrampagina weten dat hij er geenszins van baalt dat hij rugnummer 17 moet afstaan aan Daley Blind.

Sterker nog, de Tsjech stelt daar zelf voor gekozen te hebben. Hij geeft uitleg aan zijn volgers op zijn persoonlijke instagrampagina. “Ik heb besloten mijn oude nummer 17 aan Daley Blind te geven, niemand anders. Eén van de redenen waarom ik besloot dat te doen is dat ik een lange tijd geblesseerd ben geweest.”

Ajax maakte eerder deze week al bekend dat Blind zijn oude nummer terugkrijgt en Cerny het zijne dus kwijtraakt. Donderdag maakte Ajax alle rugnummers bekend, waardoor we nu ook het nieuwe nummer van Cerny kennen. Als de aanvaller weer helemaal fit is, dan trekt hij een shirt met rugnummer 32 over de schouders. Van wrok is geen enkele sprake.

“Ik kan niet wachten tot ik weer kan spelen en daarom wil ik nummer 32 dragen, net als drie jaar geleden. Een comback met het ‘nieuwe’ nummer,” deelt Cerny met zijn volgers, terwijl hij op een foto kijkt naar een ingelijst oud shirt met zijn naam met nummer 32.

Zo krijgt Blind zijn oude nummer terug en Cerny ook. Iedereen blij. Fijn.

Reacties