Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bandé tot winterstop uitgeschakeld met kuitbeenbreuk

De foto's beloofden al niet veel goeds en die vrees is helaas bewaarheid. Hassane Bandé is tijdens een oefenpotje met Jong Ajax zwaar geblesseerd geraakt. De aankoop brak zijn kuitbeen en scheurde ook de binnenband van zijn enkel. Hij is tot en met de winterstop uitgeschakeld.

13 juli 2018 - 19:49
UsershyraDesktopajax_dataimagesf3f24d0e0d551446d11132e788395860_normal
Helaas, voorlopig geen Bandé in het shirt van Ajax. © Pro Shots

De tweede garnituur van Ajax ging met 3-5 onderuit tegen Jong Anderlecht, maar dat is niet wat er wordt onthouden van het potje op de zonnige vrijdagmiddag. Het gips om zijn been zal Bandé nog wel een tijdje herinneren aan de trap die hij kreeg.

De negentienjarige buitenspeler verruilde deze zomer KV Mechelen voor Ajax, maar grote kans dat hij geduld moet hebben tot kalenderjaar 2019 voordat hij zijn debuut kan maken. Bandé wordt op korte termijn geopereerd en zal de komende tijd moeten revalideren.

De grote vraag is of de blessure van Bandé voor Ajax reden is om de transfermarkt op te gaan. De Burkinees werd juist gehaald omdat er behoefte was aan extra keuze op de flanken, maar door de extra optie kan nu dus een streep.

Helaas voor Bandé blijft de teller voor hem voorlopig staan op zes optredens tijdens oefenpotjes, waarin hij eenmaal trefzeker was.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >