Krijgen we meer van Bandé te zien dan een potje in Putten? © De Brouwer

Niet alleen het eerste elftal, ook een tweede ploeg oefende vrijdag tegen Anderlecht. Helaas haalde Hassane Bandé het einde van die wedstrijd niet. Hij werd op een brancard afgevoerd en lijkt een serieuze blessure te hebben opgelopen.

Details over het tweede oefenpotje tussen Ajax en Anderlecht zijn schaars, maar we zagen wat tweets van Belgische journalisten. Een van die tweets heeft een bijgevoegde foto, waarop zichtbaar is dat ambulancepersoneel zich ontfermt over Bandé.

Het lijkt erop dat de hulpdiensten zich buigen over zijn onderbeen of enkel, maar jullie begrijpen dat we onmogelijk conclusies kunnen trekken op basis van een enkele foto. Het lijkt er helaas wel op dat Ajax enige tijd geen beroep kan doen op zijn aankoop, al is ook dat dus nog niet zeker.

Wat wel vaststaat: Bandé (19) maakte deze zomer de overstap van KV Mechelen naar Ajax, dat zo’n 7 miljoen euro in hem investeerde. De buitenspeler had tot dusver wat moeite om aan te haken en deze kwetsuur betekent waarschijnlijk alleen maar meer vertraging.

Zoals gezegd: meer details ontbreken nog. Wie weet wordt er vanavond meer duidelijk, als Erik ten Hag de media te woord staat in het Olympisch Stadion. De heilige grond daar is het toneel van een oefenwedstrijd tussen de hoofdmachten van Ajax en Anderlecht.

De aftrap is om 19.30 uur en de wedstrijd is rechtstreeks te volgen via Ziggo Sport.

Reacties