Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wöber wijst erop dat spelers Graz vertrekwens uitvoeren

Het eerste Europese tweeluik werkt Ajax af tegen Sturm Graz. Zo veel is sinds de loting duidelijk. Iets minder duidelijk is welke spelers er eind juli aantreden, al is het maar omdat velen een vertrekwens hebben. Bij Sturm Graz wordt die vertrekwens ook uitgevoerd.

19 juni 2018 - 18:11
UsershyraDesktopajax_dataimages7c02c8aa370d6486439c64c26403fceb_normal
Hopelijk is er geen reden om Wöber aan bepaalde uitspraken te herinneren. © Pro Shots

Het ligt voor de hand om voor een inhoudelijke reactie op de loting over te schakelen naar Maximilian Wöber, die begin vorig seizoen de Oostenrijkse Bundesliga verruilde voor de eredivisie. De centrale verdediger is goed op de hoogte van het wel en wee thuis.

“Als wij een goede dag hebben, is Sturm Graz kansloos,” stelt Wöber op het digitale thuis van Ajax. Het is duidelijk dat hij nog geen Europese sof met Ajax meemaakte, anders had hij iets minder hoog van de toren geblazen. Maar goed, laten we eens inzoomen.

“Ik ken Sturm Graz als een sterke opponent en een solide team dat goed samenwerkt,” merkt Wöber verder op. “Ze zijn snel via de flanken, sterk in de dieptepass, crosspassjes en rap in de omschakeling. Ze zijn agressief en vechten voor elke bal.”

Sturm Graz kende een goed seizoen en eindigde achter Red Bull Salzburg op de tweede plaats. Bovendien werd de Oostenrijkse beker gewonnen. De keerzijde van het succes is dat belangstelling van andere teams flink wat ‘interne vertrekwensen’ creëerde.

Waar Ajax er tot dusver in slaagde om de selectie behoorlijk intact te houden – dit biedt overigens absoluut geen garanties – is Sturm Graz al flink wat spelers kwijtgeraakt. Vijf basisspelers staan binnenkort elders onder contract, zo is nu al duidelijk.

James Jeggo en Christian Schoisasengeyr spelen volgend seizoen voor Austria Wien, Marvin Potzmann verdedigt straks de kleuren van Rapid Wien en captain Christian Schulz stopt met voetballen. De as van de ploeg is daarmee enigszins ontmanteld.

De toekomst van huurling Bright Edomwonyi is ongewis en voor spits Deni Alar bestaat belangstelling. Wöber: “Ik vind het moeilijk te voorspellen wat voor team we over een maand treffen. Er gaan ook nog geruchten over andere belangrijke transfers. En wij weten ook nog niet met wat voor ploeg we het seizoen starten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >