Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over debutant Mazraoui: 'Hij valt me op'

Er gebeurde tijdens de slotfase van Ajax - NAC (3-1) toch nog genoeg om over na te praten. Daardoor zou je haast vergeten dat Noussair Mazraoui zijn debuut mocht maken. Dat is niet de bedoeling en gelukkig geeft Erik ten Hag een klein inkijkje in wat we van hem mogen verwachten.

06 februari 2018 - 08:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesef90ea4d922332a1df5b7b7cb04100c8_normal
Mazraoui debuteert voor Ajax in de eredivisie en lost Neres af. Een mooi moment! © Pro Shots

Er was een tijd, nog niet zo lang geleden, dat Mazraoui op amateurbasis bij Jong Ajax voetbalde. Dat was begin vorig seizoen. Er is in de tussentijd veel gebeurd en de multifunctionele speler klopt inmiddels stevig op de deur.

Mazraoui werd in de 89ste minuut van de thuiswedstrijd tegen NAC ingebracht. Hij kwam erin voor David Neres en hielp Ajax volgens Ten Hag direct meer grip op het middenveld te krijgen. Dat was wel even nodig ook, om de wedstrijd rustig uit te spelen.

“Mazraoui speelt iets behoudender en is balvast, daardoor werden we weer wat compacter op het middenveld. Hij is een heel dynamische, sterke speler, maar technisch goed en weet vanuit zijn positie goede keuzes te maken,” stelt Ten Hag tegenover Ajax TV.

“Hij is me opgevallen in de weken dat ik hier nu werk, vandaar dat hij al diverse keren bij de selectie zat. We vonden dat we een type als Mazraoui nodig hadden in de slotfase, vandaar dat we hem brachten. Hij kan offensief op het middenveld het beste uit de voeten.”

Ten Hag wijst erop dat dit pas de eerste stap is voor Mazraoui. Er debuteren ieder seizoen opnieuw jeugdspelers in het eerste elftal en van sommigen hoor je daarna niets meer, anderen weten de stap definitief te maken.

“Mazraoui heeft zijn debuut gemaakt en een paar minuten gekregen, maar dit is pas de eerste stap op weg naar volgende stap. Hij moet nog steeds een plek in de kleedkamer veroveren, maar heeft de potentie voor een mooie carrière.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >