Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Bayern München

Eén ding weten we al zeker: Ajax is ook na de winter actief in de Champions League. Maar hoe lekker zou het zijn als Ajax de eerste plek in groep E pakt ten koste van Bayern? Wat korte bespiegelingen vooraf!

12 december 2018 - 10:15
drie-dingen-bayern-thuis-1200
Is woensdagavond weer een glansrol weggelegd voor Mazraoui? © Ajax Images

Bayern werkelijk poeslief over Ajax
Het was Erik ten Hag ook al opgevallen dat er bij Bayern München met wel heel veel lof over Ajax wordt gesproken. De trainer kent zijn pappenheimers en weet dat dit wel vaker gebeurt in aanloop naar een belangrijke topwedstrijd. Een tegenstander wordt dan nog eens extra groot gemaakt. Het is onderdeel van het spel.

Desalniettemin is het aardig om te lezen wat onze oosterburen allemaal over Ajax zeggen. Zo stelde Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge al dat hij dit “met afstand het beste Ajax van de laatste tien jaar” vindt.

Ook Bayern-trainer Niko Kovac sprak tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd positief over zijn Amsterdamse opponent. Ook vielen, uiteraard, de namen van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Verrassend is dat al lang niet meer.

Kovac gaf aan dagelijks met zijn technisch directeur Hasan Salihamidzic te praten over opvallende spelers in Europa. “Dat is ook mijn taak. Ik zie overigens nog veel meer goede spelers bij Ajax, niet alleen die twee. Ik wil niemand uitlichten, omdat ik dan het hele elftal kan opsommen. Ajax Amsterdam heeft een heel grote naam: niet alleen in Nederland, maar ook internationaal.”

Bayern-speler Serge Gnabry deed er desgevraagd nog een schepje bovenop: “Het zou leuk zijn als een van hen naar Bayern komt. Ze zijn al erg ver voor hun leeftijd. Dat zag je al toen we met Duitsland tegen Nederland speelden.”

Fransman Turpin moet Ajax - Bayern in goede banen leiden
Hé, zagen we Clément Turpin niet eerder in de Johan Cruijff Arena dit seizoen? Oh jazeker! De Uefa heeft de Franse arbiter voor de tweede keer aangewezen voor een wedstrijdje fluiten in Amsterdam. Hij leidde 21 augustus de eerste wedstrijd van de Champions League play-offs tussen Ajax en Dinamo Kiev (3-1).

De Fransman doet de dingen natuurlijk niet alleen en krijgt hulp waar nodig. Zijn landgenoten Nicolas Danos en Cyril Gringore zien we woensdag langs de lijnen sprinten met een vlag in de hand. Bertrand Jounnaud fungeert als vierde man. In het miljoenenbal hebben we ook mannen bij de goals staan. Nicolas Rainville en Karim Abed zijn de doellijnarbiters. En oh ja, de VAR zien we pas na de winterstop in de Champions League. Nog meer hulp is dus onderweg!

Kom bijtijds naar het stadion wegens strenge controle op kaartjes
We riepen er al eerder iets over, maar het kan geen kwaad om sommige zaken nog eens te herhalen als de wedstrijddag daadwerkelijk is aangebroken.

Ajax waarschuwt namelijk voor strenge kaartcontroles bij de poortjes van de Johan Cruijff Arena. Als je agenda het toelaat, raden we aan om bijtijds naar de Arena te komen. Een strenge controle kost nu eenmaal tijd en het is zonde als je om 21.00 uur nog buiten staat en daardoor de aftrap moet missen.

Check hier het volledige bericht over ‘home support only’ en mogelijk geblokkeerde kaartjes, die via Marktplaats of schimmige bedrijfjes zijn aangekocht.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >