Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax kondigt strenge controle aan op kaartjes Bayern-thuis

Als Ajax via zijn digitale thuis waarschuwt voor strenge kaartcontrole, kun je ervan uitgaan dat er woensdag streng wordt gecontroleerd. Het is daarom goed om jullie hiervan op de hoogte te brengen.

10 december 2018 - 13:27
ajabayconcar
Het CL-avontuur begon op een zonnige avond thuis tegen AEK. © De Brouwer

Hoewel kwalificatie niet meer op het spel staat, zijn de belangen rondom Ajax - Bayern natuurlijk nog altijd groot. Er wordt gevoetbald om groepswinst, met alle gevolgen van dien voor de loting die aansluitend op het programma staat.

Die belangen zorgen voor voldoende interesse in het afsluitende groepsduel. Europese avondjes van Ajax zijn sowieso fantastisch om mee te maken en Duitse clubs staan erom bekend veel supporters mee te nemen, dus dat is precies wat Bayern van plan is.

Als je agenda het toelaat, raden we aan om bijtijds naar de Johan Cruijff Arena te komen. Een strenge controle kost nu eenmaal tijd en het is zonde als je om 21.00 uur nog buiten staat en daardoor de aftrap moet missen.

Goed, er wordt dus streng gecontroleerd. Maar wat speelt er precies? Ajax benadrukt dat je alleen kaartjes moet aanschaffen via officiële kanalen. Het officiële kanaal is de club zelf. Er zijn soms ook kaartjes beschikbaar via allerlei gekke bureautjes, daar moet je geen kaartjes kopen.

Zo’n beetje iedere wedstrijd opnieuw gebeurt het een aantal mensen dat ze er toch weer intrappen en dan kom je voor een dicht poortje te staan. Zelfs als je via Marktplaats een kaartje koopt, loop je dit risico. Wees dus verstandig en neem geen risico’s. Het kost je een bak geld en het levert alleen maar frustratie op als zo’n kaartje geblokkeerd blijkt.

Ajax wijst er ook nog maar eens op dat het een beleid voert van ‘home support only’. Dit komt er simpel gezegd op neer dat de club geen shirtjes van Bayern en dus aanhangers van de Duitse club op de thuisvakken wil zien. Het advies aan Bayern-supporters die buiten het uitvak plaats willen nemen, luidt dan ook als volgt: doe dat gewoon niet.

De wedstrijd Ajax - Bayern is uiteraard al enige tijd stijf uitverkocht. Het is ons op het moment van schrijven niet bekend of er last minute nog wat losse kaartjes in de verkoop gaan.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >